Νόστιμοι ντοματοκεφτέδες με δροσερό γιαούρτι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 250 γρ. φέτα κομμένη σε ροδέλες
- 200 γρ. σιμιγδάλι
- 2 κ.γ. baking powder
- 15 φύλλα βασιλικού
- Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
- Ρίγανη
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνεις όλα τα υλικά εκτός από το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τη ρίγανη. Ανακατεύεις και ζυμώνεις μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
- Σκεπάζεις το μπολ με μία μεμβράνη και το τοποθετείς στο ψυγείο για 1 ώρα και 15 λεπτά.
- Μόλις περάσει η ώρα, βγάζεις το μείγμα από το ψυγείο.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι, ρίχνεις το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και το αφήνεις να κάψει.
- Παράλληλα, πλάθεις το μείγμα με τα χεράκια (και τα γαντάκια σου) σε μπαλάκια.
- Τηγανίζεις τους κεφτέδες, μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα.
- Μόλις ψηθούν, τους μεταφέρεις σε μία πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Τα αφήνεις εκεί για 3 λεπτά.
- Σερβίρεις με δροσερό γιαούρτι για συνοδευτικό.
Tip
Χρησιμοποίησε γιαούρτι για ακόμα μεγαλύτερη απόλαυσηΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ