Τραγανό φύλλο σφολιάτας κρύβει μέσα του μια απίθανη ξινόγλυκη κρέμα από φρούτα του δάσους! Ένα μοναδικό γλυκό πιτάκι για το πρωινό σου….
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φύλλο σφολιάτας
- 1/3 φλιτζανιού μαρμελάδα φρούτα του δάσους
- 3/4 φλιτζανιού φρέσκα μούρα, βατόμουρα ή και φράουλες
- 2 κ.γλυκού ζάχαρη για πασπάλισμα
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις για πασπάλισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια λαμαρίνα βάλε αντικολλητικό χαρτί και άφησέ το στην άκρη.
- Σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια ξετύλιξε τη σφολιάτα και πλάσε ένα τετράγωνο 30 εκατοστών.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι ή το ροδάκι για την πίτσα κόψε το φύλλο σε 4 ίσα μικρότερα τετράγωνα.
- Βάλτα στη λαμαρίνα και μετά στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Σε μέτριο μπολ ανακάτεψε τη μαρμελάδα με τα φρούτα.
- Βγάλε τη λαμαρίνα από το ψυγείο. Στο κέντρο κάθε τετραγώνου βάλε από μια κουταλιά μίγμα μαρμελάδας.
- Με ένα πινέλο βρέξε ελαφρά το γύρω γύρω κάθε τετραγώνου. Δίπλωσέ τα προσεκτικά ώστε να κάνεις 4 τρίγωνα.
- Πίεσε ελαφρά τις άκρες κάθε τριγώνου με ένα πιρούνι για να κλείσουν καλά.
- Άλειψε κάθε τρίγωνο με λίγο νερό και πασπάλισέ το με ζάχαρη.
- Με την άκρη του μαχαιριού χάραξε σε τρία σημεία (τρεις γραμμές) το κάθε τρίγωνο.
- Ξαναβάλε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Προθέρμανε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Ψήσε τα τρίγωνα για περίπου 25 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ