Τρουφάκια που λιώνουν στο στόμα… για να μην σε πιάνουν υπογλυκαιμίες!
55 θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 300 γρ. ημίγλυκια σοκολάτα
- 60 γρ. κουβερτούρα
- 3/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 5 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 του φλιτζανιού λικέρ αμύγδαλο ή αμαρέτο
- 1/3 του φλιτζανιού καβουρδισμένα και ξεφλουδισμένα αμύγδαλα ψιλοκομμένα
- 1/4 του φλιτζανιού άγλυκο κακάο σε σκόνη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε και τις δύο σοκολάτες σε επεξεργαστή τροφίμων να γίνουν σκόνη
- Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε την κρέμα γάλακτος να πάρει βράση και με τον επεξεργαστή να δουλεύει – αν είναι δυνατό – πρόσθεσε τη στη σοκολάτα
- Συμπλήρωσε το βούτυρο, το λικέρ και ανακάτεψε να πάρεις μια μαλακή βάση
- Βουτύρωσε ελαφρά ένα επίπεδο μπολ και άπλωσε την σοκολάτα. Σκέπασε με πλαστική μεμβράνη. Άφησε στο ψυγείο να κρυώσει καλά και να σφίξει
- Βάλε τα αμύγδαλα σε ένα μικρό μπολ και τη σκόνη κακάο σε ένα άλλο
- Γύρισε τη σοκολάτα σε ξύλο κοπής και αφαίρεσε την πλαστική μεμβράνη. Κόψε τη σοκολάτα σε 8 λωρίδες και αντίστοιχα σε κυβάκια. Ανά διαστήματα βύθισε το μαχαίρι σε νερό να μην κολλάει
- Πέρασε τα σοκολατάκια πρώτα από το αμύγδαλο και μετά από το κακάο. Στο ψυγείο μπροούν να διατηρηθούν σε σκεπασμένο σκεύος, με λαδόκολλα ενδιάμεσα, μέχρι και 2 εβδομάδες.
- Βγάλε τα σοκολατάκια που θέλεις να σερβίρεις 5 λεπτά από το ψυγέιο και μετά πρόσφερε…
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ