Ο διάσημος σεφ σου δίνει μια νόστιμη συνταγή για ψαράκι με λαχανικά. Τι λες; Μήπως να πεταχτείς στην αγορά για τσιπούρα;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 τσιπούρες 250-300γρ η κάθε μία
- 2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
- 2 πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
- 1 μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
- Λίγο σέλινο ψιλοκομμένο με τα φύλλα του
- 4-5 κλωναράκια μαϊντανό, μόνο τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
- 2 φύλλα δάφνη
- 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
- 60 ml. ελαιόλαδο
- 1 λεμόνι το χυμό του
- Αλάτι κατά βούληση
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
- 150 ml λευκό κρασί
Τρόπος Μαγειρέματος
- Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τις τσιπούρες, ανάμεσά τους τα καρότα, τις πατάτες, το μπρόκολο, τις σκελίδες σκόρδου, το σέλινο, το μαϊντανό και τα φύλλα δάφνης.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το θυμάρι, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί. Περιχύνουμε με το μίγμα τις τσιπούρες και τις ψήνουμε στο φούρνο για 20 – 25 λεπτά.
- Τα καρότα και τις πατάτες τα έχουμε προ βράσει σε νερό για να ψηθούν μαζί με το ψάρι.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ