Τσιπούρα με ψητά λαχανικά

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες

Ο διάσημος σεφ σου δίνει μια νόστιμη συνταγή για ψαράκι με λαχανικά. Τι λες; Μήπως να πεταχτείς στην αγορά για τσιπούρα;

Πηγή

Συστατικά

  • 4 τσιπούρες 250-300γρ η κάθε μία
  • 2 καρότα κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 2 πατάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 μπρόκολο κομμένο σε μικρά μπουκετάκια
  • Λίγο σέλινο ψιλοκομμένο με τα φύλλα του
  • 4-5 κλωναράκια μαϊντανό, μόνο τα φύλλα τους, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 1 κ.γ. ξερό θυμάρι
  • 60 ml. ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • Αλάτι κατά βούληση
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση
  • 150 ml λευκό κρασί

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C. Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος βάζουμε τις τσιπούρες, ανάμεσά τους τα καρότα, τις πατάτες, το μπρόκολο, τις σκελίδες σκόρδου, το σέλινο, το μαϊντανό και τα φύλλα δάφνης.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο με το θυμάρι, το λεμόνι, το αλάτι, το πιπέρι και το κρασί. Περιχύνουμε με το μίγμα τις τσιπούρες και τις ψήνουμε στο φούρνο για 20 – 25 λεπτά.
  • Τα καρότα και τις πατάτες τα έχουμε προ βράσει σε νερό για να ψηθούν μαζί με το ψάρι.

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164