Τυλιχτά cookies με μαρμελάδα

50 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες
Μέτρια
Βαθμός δυσκολίας

 

Αν ψάχνεις μια light και γευστική επιλογή να συνοδεύσεις τον καφέ σου, έχω να σου προτείνω κάτι.

Θερμίδες: 70/ μερίδα

Συστατικά

 

  • 3φλ. αλεύρι
  • 1/2κ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2κ. γλυκού αλάτι
  • 1φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1φλ. ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1κ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2/3φλ. μαρμελάδα φράουλας
  • Λίγη καστανή ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

 

  • Χτύπησε ελαφρώς το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Σε ένα μίξερ χτύπησε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να αφρατέψει το μείγμα.
  • Πρόσθεσε στο μίξερ το αυγό και το ξύσμα και μείωσε την ταχύτητα.
  • Πρόσθεσε στο μίξερ το μείγμα αλευριού και χτύπησε τα υλικά μέχρι να ενωθούν.
  • Αφαίρεσε τη ζύμη από το μίξερ και χώρισέ τη στη μέση.
  • Άπλωσε κάθε κομμάτι ανάμεσα σε μια λαδόκολλα και πίεσέ το με ένα μπλάστρι, ώστε να γίνει λεπτό.
  • Άφησε τα κομμάτια στο ψυγείο για μία ώρα.
  • Άνοιξε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια, σε ορθογώνιο κομμάτι 25×30 εκατοστά.
  • Ζέστανε τη μαρμελάδα στο φούρνο μικροκυμάτων για 10 δευτερόλεπτα.
  • Άπλωσέ την πάνω στη ζύμη, αφήνωντας τις άκρες καθαρές.
  • “Τύλιξε” σαν ρολάκι τη ζύμη και κλείσε τις άκρες με μια οδοντογλυφίδα.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 170°C.
  • Στρώσε μια λαδόκολλα σε ένα ή δύο ταψιά (όσα χρειαστείς).
  • Κόψε σε κομμάτια τη ζύμη με ένα οδοντωτό μαχαίρι.
  • Πρέπει να βγούν περίπου 70 μπισκότα.
  • Άπλωσέ τα στη λαδόκολλα και πασπάλισε με καστανή ζάχαρη.
  • Ψήσε τα μπισκότα για 12 λεπτά περίπου.
  • Αφαίρεσέ τα από το φούρνο και άφησέ τα να κρυώσουν.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164