Μια κρεμώδης μείξη κρέμας γάλακτος και πικάντικης παρμεζάνας, αρωματισμένης με μοσχοκάρυδο και φρέσκο πιπέρι. Αυτό είναι το πιο φίνο σνακ που μπορείς να δοκιμάσεις για να συνοδεύσεις το κρασί σου, να διώξεις τη λιγούρα ή ακόμη να απλώσεις επάνω στη φριγανιά μαζί με το πρωινό σου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Τριμμένο μοσχοκάρυδο
- Φρέσκο μαύρο πιπέρι
- 180 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε την κρέμα γάλακτος, το σκόρδο, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι σε ένα κατσαρολάκι να πάρουν βράση
- Αφού πάρει βράση, χαμήλωσε τη φωτιά και ανακάτευε συνεχώς
- Λίγα λεπτά αργότερα αφαίρεσε το σκόρδο και πρόσθεσε το τυρί σταδιακά
- Ανακάτευε χωρίς διακοπή μέχρι να λιώσει το τυρί και να έχεις ένα μαλακό και ομοιόμορφο μείγμα
- Γύρισε το μείγμα σε ένα μπολ και άφησε να κρυώσει
- Αφού το τυρένιο μείγμα σου έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, σκέπασε το μπολ και βάλε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες
- Βγάλε από το ψυγείο και με ένα κουτάλι ή scoop παγωτού φτιάξε τρυφερά μπαλάκια από το τυρί
- Στρώσε τα τυρομπαλάκια σου σε ένα δίσκο και σέρβιρε με λίγο ακόμη φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Tip
Μην ξεχαστείς και αφήσεις το τυρί στο ψυγείο μέχρι την τελευταία στιγμή. Δες εδώ μυστικά για να σερβίρεις σωστά τα τυρένια μπαλάκια ή οποιοδήποτε είδος τυριού!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ