Δώσε λίγη γεύση στα μπιφτέκια σου, διατηρώντας όμως σε αρκετά χαμηλά επίπεδα τις θερμίδες… Ένα τυρένιο μπιφτέκι που θα σε ικανοποιήσει απόλυτα, χωρίς να σε παχαίνει!
Θερμίδες 270
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- Ελαιόλαδο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 φλιτζάνι κέτσαπ
- 90 γρ. τυρί τσένταρ κομμένο σε μικρά κυβάκια
- 1/4 του φλιτζανιού φρέσκο μαϊντανό
- 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ.σ. μουστάρδα Dijon
- Ρίγανη
- Αλάτι, πιπέρι
- 700 γρ. μοσχαρίδιο κιμά άπαχο
- 1 μεγάλο αυγό ελαφρά χτυπημένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο στου 250oC
- Ζέστανε ένα τηγανάκι και βάλε το ψωμί τριμμένο να φρυγανιστεί
- Σε μεγαλύτερο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο σόταρε το κρεμμύδι και το σκόρδο να γυαλίσουν
- Ανακάτεψε το κρεμμύδι με το ψωμί, τη μισή ποσότητα κέτσαπ και τα υπόλοιπα υλικά. Ζύμωσε τα μπιφτέκια
- Με τον κιμά αυτό θα φτιάξεις 6 μεγάλα μπιφτέκια. Στρώσε σε λαδωμένο ταψί, άπλωσε 2 κ.γ. κέτσαπ στο καθένα και βάλε στο φούρνο για 25 περίπου λεπτά
- Σέρβιρε με μπόλικη σαλάτα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ