Λιωμένη φέτα και έμενταλ δεμένα σε αφράτη ζύμη λουκουμά. Είναι το μείγμα για το πιο νόστιμο ορεκτικό!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ½ κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 αυγό
- 1 ποτηράκι του κρασού νερό (χλιαρό)
- ½ κιλό φέτα τριμμένη (λιωμένη με το πιρούνι)
- 250 γρ. έμενταλ τριμμένο
- Λίγο ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. πιπέρι
- Λάδι για τηγάνισμα (Κατά προτίμηση ηλιέλαιο)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τη μαγιά στο χλιαρό νερό να διαλυθεί και άφησε στην άκρη
- Σε ένα μπολ χτύπησε το αυγό και πρόσθεσε τη μαγιά και ανακατεύοντας συνεχώς πρόσθεσε σιγά, σιγά το αλεύρι να γίνει μια σφιχτή ζύμη
- Σκέπασε το μπολ και άφησε σε ζεστό μέρος για μία ώρα να φουσκώσει
- Ανακάτεψε το τα τυριά με το πιπέρι και ελάχιστο ελαιόλαδο
- Ρίξε το τυρί στη ζύμη και ανακάτεψε καλά
- Βάλε το λάδι να κάψει σε μια κατσαρόλα και με ένα κουτάλι – που βρέχεις συχνά σε νερό – ρίχνε μικρές μπαλίτσες από το τυρένιο μείγμα
- Βγάλε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί και σέρβιρε με λίγα φυλλαράκια βασιλικού
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ