Το παραδοσιακό τζατζίκι θέλει καλό γιαούρτι και προετοιμασία αποβραδίς. Κατά τα άλλα είναι τόσο απλό να το φτιάξεις!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
- 2 μέτρια αγγούρια τριμμένα χοντρά στον τρίφτη
- 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμμένο
- μερικά φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- 150 ml ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
- Αλάτι
- γλυκιά πάπρικα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Από το προηγούμενο βράδυ: Βάλε το γιαούρτι σε σουρωτήρι και μέσα σε πιάτο και άφησέ το όλο το βράδυ να στραγγίσει από τα ζουμιά του.
- Ξύσε τα αγγουράκια, αλάτισέ τα ελαφρά και άφησέ τα σε σουρωτήρι όλο το βράδυ να στραγγίσουν από τα ζουμιά τους.
- Την επόμενη μέρα: Ανακάτεψε σε ένα μπολ το αγγούρι, το γιαούρτι, τον άνιθο, το σκόρδο, το δυόσμο, το ξύδι, το λάδι να ενοποιηθούν.
- Πρόσθεσε αλάτι και λίγη πάπρικα.
- Δοκίμασε το τζατζίκι στο αλάτι και πρόσθεσε αν χρειάζεται άλλο.
- Βάλε στο ψυγείο για μισή ώρα πριν σερβίρεις.
- Περίχυσε με λίγο έξτρα ελαιόλαδο το τζατζίκι σου πριν το σερβίρεις.
Tip
Το πόσο καυτερό θα γίνει το τζατζίκι σου εξαρτάται από το πόσο σκόρδο θα βάλεις. Αφαίρεσε ή πρόσθεσε σκόρδο ανάλογα με τα γούστα σου!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ