Σου αρέσει τόσο πολύ η σοκολάτα που δεν θέλεις να την αποχωριστείς ούτε την Πρωτοχρονιά; Μήπως θέλεις μια ιδιαίτερη βασιλόπιτα φέτος; Ο Στέλιος Παρλιάρος σου προτείνει!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 200 γρ. κουβερτούρα 66%-70% κακάο, ψιλοκομμένη
- 320 γρ. βούτυρο αγελάδας, τεμαχισμένο
- 440 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
- 1 κ.γ. κανέλα (γεμάτο)
- 1/2 κ.γ. γαρίφαλο
- 1/2 μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένο
- 8 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
- 320 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
- 140 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ (γεμάτο)
- 300 γρ. δαμάσκηνα ξερά, κομμένα στα 2
- άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά και τα αυγά, που έχουμε προηγουμένως χτυπήσει ελαφρώς με έναν αυγοδάρτη.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ρίχνοντας και την αμυγδαλόσκονη, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και στο τέλος τα δαμάσκηνα.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 30 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για μισή ώρα και στους 160°C για άλλη μισή ώρα.
- Αφήνουμε να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ