Ο νικητής του Top Chef Αθηναγόρας ανακαλύπτει νέους τρόπους να δούμε το παστίτσιο με άλλο μάτι. Και κυρίως χωρίς κρέας…
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. μακαρόνια χοντρά
- Για τη μπεσαμέλ: 1 -2 μεγάλες σελινόριζες
- Μοσχοκάρυδο
- Παρμεζάνα τριμμένη
- 2 αυγά
- Αλάτι και πιπέρι
- Για τον κιμά: Ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό Σόγια μουλιασμένη σε νερό
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. πελτέ ντομάτας
- 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
- 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
- Μπαχάρι
- Κανέλα
- Αλάτι και πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
- Για τη μπεσαμέλ: Καθάρισε και κόψε τις σελινόριζες σε μικρά κομματάκια και στη συνέχεια βάλε τα κομματάκια σε βραστό νερό να βράσουν καλά
- Πολτοποίησε την σελινόριζα και πρόσθεσε το μοσχοκάρυδο και το τυρί ανακατεύοντας διαρκώς για να ομογενοποιηθούν τα υλικά
- Τέλος πρόσθεσε και τα αυγά και αλατοπιπέρωσε και κατέβασε τελείως από τη φωτιά
- Για τον κιμά: Σόταρε το κρεμμύδι σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο που έχει κάψει καλά
- Πρόσθεσε τη μουλιασμένη σόγρα και τσιγάρισέ την ελαφρά, όπως θα έκανες και με τον κιμά
- Συμπλήρωσε το σκόρδο και τον πελτέ ντομάτας και συνέχισε το ανακάτεμα
- Σβήσε τον κιμά με το κρασί και άφησε το σκεύος ανοικτό να φύγει το αλκόολ
- Πρόσθεσε τον ζωμό λαχανικών, όλα τα μπαχαρικά και αλατοπίπερο και σκέπασε σε χαμήλή φωτιά για μερικά λεπτά να δέσει
- Ανακάτεψε τον κιμά με τα μακαρόνια – μπορείς να προσθέσεις ένα ακόμη αυγό και λίγη παρμεζάνα
- Στρώσε τα υλικά στο ταψί ή το πυρέξ και βάλε από πάνω τη μπεσαμελ
- Βάλε στο φούρνο στους 180oC για 30-40 λεπτά να πάρει χρώμα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ