Βελουτέ μανιταρόσουπα

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
4
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Μια εύκολη συνταγή με λίγες θερμίδες που θα σε συναρπάσει.

Θερμίδες: 200/ μερίδα

Συστατικά

  • 2κ. σούπας μαργαρίνη (κομμένα σε 4 κομμάτια)
  • 800γρ. μανιτάρια κομμένα
  • Αλάτι για τη γεύση
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 120γρ. ψητές πατάτες λεπτοκομμένες
  • 3φλ. ζωμός λαχανικών
  • 1+1/4φλ. γάλα με λίγα λιπαρά
  • 1/4γλ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά (προαιρετικά)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώσε το ένα κομμάτι μαργαρίνη.
  • Ρίξε το 1/3 των μανιταριών και σόταρε για 5 λεπτά.
  • Ρίξε αλατοπίπερο και μετέφερε τα μανιτάρια σε ένα μπολ.
  • Κάνε το ίδιο άλλες δύο φορές (με τα άλλα δύο κομμάτια μαργαρίνη και τα υπόλοιπα μανιτάρια).
  • Αφού τελείωσες με τα μανιτάρια, ρίξε μέσα στην κατσαρόλα το τελευταίο κομμάτι από τη μαργαρίνη, το ξηρό κρεμμύδι και 2κ. σούπας από το φρέσκο κρεμμύδι και σόταρε για 7 λεπτά.
  • Ρίξε μέσα στην κατσαρόλα ξανά τα μανιτάρια, τις πατάτες, το ζωμό λαχανικών κι ένα φλιτζάνι νερό και βράσε για 10 λεπτά.
  • Χρησιμοποίησε ένα ραβδομπλέντερ ή ένα μίξερ και λιώσε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει η σούπα βελουτέ.
  • Μέσα στο ίδιο μείγμα ρίξε το γάλα, 1/2φλ. νερό και αλάτι και σιγόβρασε για λίγα λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Αν θέλεις ρίξε από πάνω τα φρέσκα κρεμμυδάκια που περίσσεψαν και γιαούρτι.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164