Νόστιμη και ιδανική για κάθε ώρα της ημέρας.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Θερμίδες: 215/ μερίδα
Συστατικά
- 1κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 κιλό κολοκυθάκια, κομμένα σε φέτες
- 3φλ. ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
- 1φλ. νερό
- 3/4φλ. κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
- 1φλ. γάλα με λίγα λιπαρά
- Για τη γαρνιτούρα:
- Λίγη κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
- Λίγη τριμμένη παρμεζάνα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία.
- Πρόσθεσε το σκόρδο και τα κρεμμύδια και μαγειρέψτε για 3 – 4 λεπτά.
- Πρόσθεσε τα κολοκυθάκια,το ζωμό και το νερό.
- Άφησέ τα να πάρουν μια βράση, κάλυψε την κατσαρόλα και μείωσε τη θερμοκρασία.
- Μαγείρεψε για 15-20 λεπτά ή έως ότου τα κολοκυθάκια να είναι πολύ μαλακά.
- Χρησιμόποιησε ένα ραβδομπλέντερ για να κάνεις τη σούπα βελουτέ.
- Πρόσθεσε μέσα την κρέμα γάλακτος και το γάλα.
- Πρόσθεσε αλάτι και πιπέρι για τη γεύση.
- Σέρβιρε τη σούπα σε 4 μπολ και ρίξε από πάνω λίγη κρέμα γάλακτος και τυρί.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ