Πολλές παιδικές καλοκαιρινές βόλτες είναι συνδεδέμενες με ένα τεράστιο ψητό καλαμπόκι με μπόλικο αλάτι από τη φουφού, λίγο μαυρισμένο, λίγο τραγανό και με αυτήν την ιδιαίτερη γλυκιά γεύση του καλαμποκιού! Τα καλαμπόκια είναι στα καλυτερά τους αυτή την εποχή και φυσικά πρέπει να τα τιμήσεις ειδικά εάν υπάρχουν παιδιά στο σπίτι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Είναι το τέλειο σνακ για βράδυ, για να μαζευτούν φίλοι για ταινία, για ένα απόγευμα στο νησί ή ακόμη και ως σνακ στην παραλία! Το βραστό καλαμπόκι είναι τόσο απλό να το φτιάξεις και τόσο υπέροχο όταν θα το απολαύσεις.
Είναι ωραίο να είναι λίγο ζεστό για να λιώνει το βουτυράκι που θα του βάλεις αλλά και κρύο είναι εξίσου χορταστικό και απολαυστικό. Παρακάτω λοιπόν θα σου δείξουμε βήμα-βήμα πώς θα βράσεις σωστά ένα καλαμπόκι και πώς θα το απολαύσεις!
Θα χρειαστείς 4 καλαμπόκια, λίγο βούτυρο, νερό και αλάτι!
ΒΗΜΑ 1ο
Καθάρισε τα καλαμπόκια σου από τα φύλλα και τις κλωστές και κόψε το χοντρό κοτσάνι όσο πιο κοντά μπορείς στο κυρίως μέρος του καλαμποκιού.
Θα πρέπει να είναι κάπως έτσι. Θα χρειαστείς μια αρκετά μεγάλη κατσαρόλα για να βυθιστούν και τα τέσσερα μέσα στο νερό.
ΒΗΜΑ 2ο
Βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα νερό και μόλις πάρει βράση βάλε προσεκτικά μέσα τα καλαμπόκια.
ΒΗΜΑ 3ο
Σκέπασε την κατσαρόλα και άφησε να βράσουν. Εάν θέλεις τα σπόρια να είναι τραγανά ασε να βράσουν για 4 λεπτά. Εάν τα θέλεις πιο μαλακά γύρω στα 6-8 λεπτά. Εάν πάλι τα θέλεις πολύ μαλακά άφησέ τα να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν όσο σε ικανοποιεί.
ΒΗΜΑ 4ο
Βάλε τα καλαμπόκια σου σε πιατέλα. Πασπάλισέ τα με μπόλικο αλάτι και άλειψέ τα με ένα κομμάτι βούτυρο. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις χοντρό αλάτι. Επίσης μπορείς να τα αλείψεις με μια σος της αρεσκείας σου όπως μαγιονέζα ή καυτερή. Αυτό εξαρτάται από τα γούστα σου και τα γούστα των καλεσμένων σου!
Επίσης μπορείς να κόψεις τα σπόρια με ένα μαχαίρι και να φτιάξεις υπέροχες σαλάτες όπως αυτή εδώ (κάνε κλικ επάνω στη συνταγή για να τη δεις)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ