Αν “κυνηγάτε” το μεγαλείο τόσο στην Ιστορία, όσο και…στη γεύση…το εστιατόριο ΜΑΝΗΜΑΝΗ προτείνει να δοκιμάστε τα ολοκαίνουρια – απολαυστικά πιάτα που βασισμένα στον τόπο καταγωγής του εστιατορίου, τη Μάνη.
ΜΑΝΗΜΑΝΗ Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη – Ακρόπολη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 βιολογικό κοκοράκι Μάνης
- 1 καρότο
- 1 πράσο
- 1 stick celery
- 1 μαραθόριζα
- 50gr σταφίδες
- 100ml κρασί Moscato
- 500gr κριθαράκι μέτριο
- 100gr αρακά
- Λίγη μυζήθρα
- Θυμάρι φρέσκο
- 1 σκελίδα σκόρδο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόβουμε το κοκοράκι σε 4 μερίδες.
- Βάζουμε μια κατσαρόλα να κάψει, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και θωρακίζουμε τον κόκορα αφού πρώτα τον έχουμε αλατοπιπερώσει.
- Βγάζουμε τον κόκορα από την κατσαρόλα και σοτάρουμε τα λαχανικά (καρότο, πράσο, Σέλερο, σκόρδο, μαραθόριζα) κομμένη σε σχήμα ζαριού.
- Σβήνουμε με κρασί Moscato, τις σταφίδες και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να εξατμιστεί το αλκοόλ.
- Προσθέτουμε το ζωμό με το κοκοράκι και τον βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες. 10 λεπτά πριν το βγάλουμε, προσθέτουμε τον αρακά και το κριθαράκι.
- Τέλος προσθέτουμε τη μυζήθρα.
Tip
Μπορούμε να του δώσουμε spicy γεύση, πουδράροντας τον κόκορα με μπαχαρικά (κύμινο, μπαχάρι, κάρυ, πάπρικα, κλπ)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ