Ένα κρύο γεύμα για να μην πεινάσεις το απόγευμα μέχρι το βραδινό ή να έχεις το μεσημεριανό ελαφρύ σου γεύμα τυλιγμένο σε μια τορτίγια! Αβοκάντο, ρύζι και σπαράγγια με γιαούρτι κάνουν το τυλιχτό σου ακαταμάχητο.
Θερμίδες 193
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 24 σπαράγγια
- 1 ώριμο αβοκάντο καθαρισμένο και χωρίς κουκούτσι
- 1 κ.σ. χυμό από lime
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1 1/2 φλιτζάνια ψημένο μακρύκοκο ρύζι
- 3 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
- 3 τορτίγιες ολικής άλεσης
- 1/3 cup του φλιτζανιού φρέσκο κόλιαντρο
- 2 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε σε κατσαρολάκι νερό να βράσει και βάλε τα σπαράγγια να βράσουν σε καλαθάκι μόνο στον ατμό για περίπου 5 λεπτά
- Κατέβασε από τη φωτιά και ξέπλυνε κάτω από κρύο νερό και στράγγιξε καλά…
- Σε ένα μικρό μπολ λιώσε το αβοκάντο μαζί με το χυμό lime να πάρεις ένα ομοιόμορφο πουρέ
- Παράλληλα ανακάτεψε σε άλλο δοχείο το ρύζι με το γιαούρτι και άσε στην άκρη
- Ζέστανε τις τορτίγιες σε αντικολλητικό τηγανάκι και γέμισε με τα υλικά σου
- Άπλωσε το αβοκάντο, μοιράζοντας και στις 3 τορτίγιες ίση ποσότητα
- Από πάνω μοίρασε το μείγμα με το ρύζι και βάλε τα Σπαράγγια, το κόλιαντρο και το κρεμμύδι
- Τύλιξε τις τορτίγιες σφιχτά και από το κάτω μέρος. Τύλιξε σε μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για 1 ώρα
- Πριν σερβίρεις άφησε έξω από το ψυγείο να πάρει θερμοκρασία δωματίου
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ