Χαλβαδοπιτάκια νηστίσιμα

50 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ένα πιτάκι γεμιστό με γλυκό χαλβά! Τη συνταγή για να αξιοποιήσεις το χαλβά που δεν σε “ξετρελαίνει” σκέτος μας δίνει η Ντίνα Νικολάου! [Πηγή]

Συστατικά

  • Για 25 πιτάκια: 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
  • ½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη
  • 1/3 κ.γ. αλάτι
  • 1 κουτάκι μπίρα (330 ml)
  • 2 – 4 κ.σ. ταχίνι
  • 500 γρ. χαλβάς (βανίλια ή κακάο ή ανάμεικτος), κομμένο σε 25 ίσα κομματάκια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε μια λεκάνη βάλε το κοσκινισμένο αλεύρι, κάνε μια λακκούβα στη μέση και ρίξε εκεί την κανέλα και το αλάτι
  • Πρόσθεσε τη μπίρα και λίγο από το ταχίνι. Ανακάτεψε καλά με τα χέρια, μέχρι τα υλικά να ενωθούν και να σχηματιστεί λίγο-λίγο μια ζύμη. Αν χρειαστεί πρόσθεσε και το υπόλοιπο ταχίνι και ζύμωσε, μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή, λεία και εύπλαστη
  • Χώρισε σε περίπου 25 ίσα κομμάτια και πλάσε σε μπαλάκια. Σε μια επίπεδη και αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε κάθε μπαλάκι ζύμης με τον πλάστη σε δισκάκι με διάμετρο περίπου 10 εκ.
  • Στο κέντρο κάθε δίσκου βάλε από ένα κομμάτι χαλβά και κλείσε το δισκάκι, φέρνοντας τις άκρες προς τα κάνω, ώστε να φτιάξεις ένα πουγκί. Βρέξε λίγο τις άκρες με λίγο νεράκι για να κολλήσουν.
  • Προθέρμανε το φούρνο στους 180°C. Στρώσε με λαδόκολλα ένα μεγάλο ρηχό ταψί και βάλε εκεί τα πουγκάκια. Ψήσε για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και σέρβιρε

Tip

Ζύμωσε όλα μαζί τα υλικά της ζύμης στο μίξερ πάγκου, με το ειδικό εξάρτημα «γάντζος» για ακόμη πιο εύκολο τρόπο προετοιμασίας

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164