Το πόσο ταιριάζει η σοκολάτα με το πορτοκάλι το ξέρεις ήδη πολύ καλά. Τι θα έλεγες αν το συνδύαζες με αφράτο σιμιγδαλένιο χαλβά; Σε πήρε η κολλητή σου για επίσκεψη; Μέχρι να φτάσει στο σπίτι σου θα έχεις ζεστό και λαχταριστό σοκολατένιο γλυκό. Η Μυρσίνη Λαμπράκη σου δείχνει τον τρόπο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 λίτρο νερό
- 3 πορτοκάλια βρασμένα ολόκληρα, αλεσμένα με τη φλούδα
- 1 κιλό ζάχαρη
- 500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
- 200 γρ. φρέσκο βούτυρο
- 200 γρ. ινδοκάρυδο
- 1 κουτ. γλυκ. βανίλια
- 300-400 γρ. κουβερτούρα
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 8-10 φέτες πορτοκάλι φρέσκο ή γλυκό κουταλιού
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και ανακατεύουμε τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει
- Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και το σιμιγδάλι και βράζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πήξει
- Στο τέλος, ρίχνουμε τη βανίλια και το βούτυρο. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε με μια σπάτουλα για να είναι ομοιόμορφο σε πάχος
- Σε τηγάνι βαθύ ρίχνουμε την κουβερτούρα και σε χαμηλή θερμοκρασία περιμένουμε να λιώσει
- Αμέσως μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, λίγη στην αρχή και έπειτα την υπόλοιπη, μέχρι να ομογενοποιηθεί με τη λιωμένη κουβερτούρα
- Περιχύνουμε το χαλβά με τη σοκολάτα. Τον αφήνουμε να κρυώσει, εκτός ψυγείου, για τουλάχιστον 1 ώρα και μετά τον κόβουμε
- Γαρνίρουμε με φέτες φρέσκου πορτοκαλιού ή με φέτες από γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ