Χαλβάς με σοκολάτα και πορτοκάλι

20 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Το πόσο ταιριάζει η σοκολάτα με το πορτοκάλι το ξέρεις ήδη πολύ καλά. Τι θα έλεγες αν το συνδύαζες με αφράτο σιμιγδαλένιο χαλβά; Σε πήρε η κολλητή σου για επίσκεψη; Μέχρι να φτάσει στο σπίτι σου θα έχεις ζεστό και λαχταριστό σοκολατένιο γλυκό. Η Μυρσίνη Λαμπράκη σου δείχνει τον τρόπο.

Συστατικά

  • 1 λίτρο νερό
  • 3 πορτοκάλια βρασμένα ολόκληρα, αλεσμένα με τη φλούδα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 500 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
  • 200 γρ. φρέσκο βούτυρο
  • 200 γρ. ινδοκάρυδο
  • 1 κουτ. γλυκ. βανίλια
  • 300-400 γρ. κουβερτούρα
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 8-10 φέτες πορτοκάλι φρέσκο ή γλυκό κουταλιού

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό και ανακατεύουμε τη ζάχαρη μέχρι να λιώσει
  • Ρίχνουμε τα πολτοποιημένα πορτοκάλια, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το ινδοκάρυδο και το σιμιγδάλι και βράζουμε για 1-2 λεπτά μέχρι να πήξει
  • Στο τέλος, ρίχνουμε τη βανίλια και το βούτυρο. Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το στρώνουμε με μια σπάτουλα για να είναι ομοιόμορφο σε πάχος
  • Σε τηγάνι βαθύ ρίχνουμε την κουβερτούρα και σε χαμηλή θερμοκρασία περιμένουμε να λιώσει
  • Αμέσως μετά προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, λίγη στην αρχή και έπειτα την υπόλοιπη, μέχρι να ομογενοποιηθεί με τη λιωμένη κουβερτούρα
  • Περιχύνουμε το χαλβά με τη σοκολάτα. Τον αφήνουμε να κρυώσει, εκτός ψυγείου, για τουλάχιστον 1 ώρα και μετά τον κόβουμε
  • Γαρνίρουμε με φέτες φρέσκου πορτοκαλιού ή με φέτες από γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164