Χειροποίητα κριτσίνια. Και τα snacks μόλις απογειώθηκαν!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. βούτυρο
- 3 αυγά
- 200 γρ. φρέσκο γάλα
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1 κουτ. του γλυκού ζάχαρη
- 50 γραμμάρια με μαγιά νωπή
- 3 φλιτζάνια ηλιέλαιο
- Σουσάμι ή κεφαλοτύρι τριμμένο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα κατσαρολάκι με γάλα, λιώνεις τη μαγιά, τη ζάχαρη και το βούτυρο.
- Σε ένα μπολ, ρίχνεις το αλεύρι και δημιουργείς μία τρύπα στο κέντρο.
- Σε ένα άλλο μικρό μπολάκι, ανακατεύεις πολύ καλά το το μείγμα στο κατσαρολάκι με το ηλιέλαιο.
- Προσθέτεις το παραπάνω μείγμα στο μπολ με το αλεύρι.
- Ρίχνεις λίγο αλάτι και αρχίζεις να ζυμώνεις πολύ καλά.
- Παίρνεις λίγη – λίγη τη ζύμη και αρχίζεις να σχηματίζεις μακρόστενα μπαστουνάκια.
- Τοποθετείς τα μπαστουνάκια σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Αλείφεις το κάθε μπαστουνάκι με το ασπράδι των αυγών και, αν θες, προσθέτεις λίγο σουσάμι.
- Ψήνεις στους 180 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά.
- Σερβίρονται τραγανά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ