Εύκολη και πεντανόστιμη!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 φλιτζάνια τομάτες, καλά καθαρισμένες
- 1/2 φλιτζάνι νερό, χωρισμένο σε δύο ποτήρια
- 2/3 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
- 3/4 φλιτζάνι έλαιο από λαχανικά
- 1 κουτ. του γλυκού κρεμμύδι, λιωμένο
- 1/2 κουτ. του γλυκού σκόρδο
- 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/8 κουτ. του γλυκού μουστάρδα
- Ένα ολόκληρο γαρύφαλλο
- Μαύρο πιπέρι (για γεύση)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αρχικά, καθαρίζεις και κόβεις σε μικρά κομμάτια τις τομάτες.
- Σε ένα μπλέντερ ή πολυμηχάνημα, ρίχνεις όλα τα συστατικά και τα χτυπάς σιγά – σιγά, μέχρι να λιώσουν όλα και πλήρως.
- Τοποθετείς το μείγμα σε μία κατσαρόλα και αρχίζεις να βράζεις σε υψηλή φωτιά για περίπου 4 ώρες.
- Κάθε μία ώρα ανακατεύεις με μία ξύλινη κουτάλα.
- Μόλις βράσει, με ένα μίξερ χειρός χτυπάς την σάλτσα για περίπου 15 λεπτά, μέχρι να αραιώσει.
- Τοποθετείς την σάλτσα σε ένα γυάλινο βάζο και χτυπάς απαλά με ένα κουταλάκι.
- Προσθέτεις λίγο μαύρο πιπέρι και απολαμβάνεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ