για τα κρεατικά της Τσικνοπέμπτης (και όχι μόνο)
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φλιτζάνι κρύο νερό
- 3/4 φλιτζάνι ξηρή μουστάρδα σε σκόνη
- 3/4 κουτ. του γλυκού αλάτι
- 1/2 κουτ. του γλυκού κουρκουμάς
- 1/8 κουτ. του γλυκού σκόρδο, λιωμένο
- 1/8 κουτ. του γλυκού πάπρικα
- 1/2 φλιτζάνι λευκό ξύδι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, ανακατεύεις το νερό, το αλάτι, τη σκόνη μουστάρδας, το σκόρδο, τον κουρκουμά και την πάπρικα. Βράζεις σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 – 40 λεπτά.
- Προσθέτεις το ξύδι στο παραπάνω μείγμα και συνεχίζεις να ανακατεύεις, μέχρι να αποκτήσει τη “δεμένη” υφή της μουστάρδας που ξέρουμε. Βράζεις, δηλαδή, για 7 – 10 λεπτά.
- Την τοποθετείς σε ένα μπολάκι και την αφήνεις να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ