Χοιρινή Μπριζόλα με ζεστή πολίτικη σαλάτα

45 Λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
1
Mερίδες

Όταν η παραδοσιακή κουζίνα, συνάντησε τη σύγχρονη μαγειρική… Ο Σεφ του εστιατορίου Αίγλη στο Ζάππειο, Μάκης Κοντοκώστας μας εμπιστεύεται μια εκλεκτή συνταγή. Χοιρινή μπριζόλα με συνοδεία ζεστής σαλάτας από λάχανο και καρότο! 

Συστατικά

  • 2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού των 250γρ η κάθε μία
  • 300γρ λάχανο λευκό
  • 100γρ καρότο
  • 20γρ σέλινο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 40 ml μηλόξυδο
  • 40 ml λευκό κρασί
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 200 ml ζωμό κότας

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Λαδώνουμε και αλαατοπιπερώνουμε τις χοιρινές μπριζόλες και τις τοποθετούμε στο γκρίλ για 20 λεπτά
  • Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε το λάχανο και τα καρότα και τα κόβουμε λεπτά
  • Σωτάρουμε σε μία κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το ξύδι και το κρασί και προσθέτουμε και το ζωμό
  • Αφού πάρει βράση, ρίχνουμε το λάχανο και το καρότο, το μαγειρεύουμε για 10 λεπτά και ρίχνουμε το σέλινο, αλάτι και πιπέρι
  • Σερβίρουμε τις μπριζόλες μαζί με τη βραστή σαλάτα

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164