Όταν η παραδοσιακή κουζίνα, συνάντησε τη σύγχρονη μαγειρική… Ο Σεφ του εστιατορίου Αίγλη στο Ζάππειο, Μάκης Κοντοκώστας μας εμπιστεύεται μια εκλεκτή συνταγή. Χοιρινή μπριζόλα με συνοδεία ζεστής σαλάτας από λάχανο και καρότο!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 χοιρινές μπριζόλες λαιμού των 250γρ η κάθε μία
- 300γρ λάχανο λευκό
- 100γρ καρότο
- 20γρ σέλινο
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 40 ml μηλόξυδο
- 40 ml λευκό κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 200 ml ζωμό κότας
Τρόπος Μαγειρέματος
- Λαδώνουμε και αλαατοπιπερώνουμε τις χοιρινές μπριζόλες και τις τοποθετούμε στο γκρίλ για 20 λεπτά
- Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε το λάχανο και τα καρότα και τα κόβουμε λεπτά
- Σωτάρουμε σε μία κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σκόρδο. Σβήνουμε με το ξύδι και το κρασί και προσθέτουμε και το ζωμό
- Αφού πάρει βράση, ρίχνουμε το λάχανο και το καρότο, το μαγειρεύουμε για 10 λεπτά και ρίχνουμε το σέλινο, αλάτι και πιπέρι
- Σερβίρουμε τις μπριζόλες μαζί με τη βραστή σαλάτα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ