Αγόρασε την κλασική πικάντικη ιαπωνική σάλτσα γουασάμπι. Όχι δεν είναι ανάγκη να φας σούσι. Η παρακάτω συνταγή θα γαργαλήσει τον ουρανίσκο σου με πικάντικη γεύση από την Ιαπωνία. Το πιάτο έχει μόλις 215 θερμίδες.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2/3 του φλιτζανιού κόρα ψωμιού panko τριμμένη (ή φρυγανιά τριμμένη)
- Το ασπράδι από 1 μεγάλο αυγό
- 4 χοιρινά φιλέτα (1 δαχτυλάκι λεπτά)
- 1 κ.σ φυστικέλαιο
- Αλάτι
- 1 κ.σ φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
- 1/3 του φλιτζανιού ζωμό κοτόπουλου
- 2 κ.σ ξηρό λευκό κρασί
- 2 κ.σ σός σόγιας
- 2 κ.γ ζάχαρη
- 1 κ.γ πάστα γουασάμπι
- 1/3 του φλιτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε σε ένα ρηχό πιάτο τριμμένο ψωμί και σε ένα άλλο το ασπράδι του αυγού ελαφρά χτυπημένο
- Βύθισε το φιλέτο πρώτα στο ασπράδι και στη συνέχεια στο ψωμί
- Ζέστανε το φυστικέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι και πρόσθεσε τα παναρισμένα φιλέτα. Ψήσε μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και από τις δύο πλευρές.
- Βγάλε τα φιλέτα σε ένα πιάτο και ράντισε τα με λίγο αλάτι
- Χαμήλωσε τη φωτιά και πρόσθεσε το τζίντζερ
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε καλά τον ζωμό, το κρασί, τη σόγια, τη ζάχαρη και το γουασάμπι
- Πρόσθεσε το μείγμα στο τηγάνι με το τζίντζερ και ανακάτεψε καλά να ομογενοποιηθεί
- Πρόσθεσε και τα φρέσκα κρεμμυδάκια
- Σέρβιρε το παναρισμένο χοιρινό με τη σάλτσα και συνοδεία ρυζιού στον ατμό
Tip
Θα βρεις γουασάμπι, αλλά και panko σε όλα τα καλά super market
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ