Ανάμεσα στο βελούδινο πουρέ και τον γευστικό κιμά κρύβεται ένα λαχταριστό κομμάτι από το αγαπημένο σου La Vache Qui Rit®Light! Υπέροχος συνδυασμός με γαλλική φινέτσα…
299 Θερμίδες/μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 τρίγωνα La Vache Qui Rit® Light
- 600γρ. Μοσχαρίσιο κιμά
- 250 γρ. τοματοχυμό
- 125 γρ. πουρέ πατάτας σε σκόνη
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 φλιτζάνι γάλα 2%
- 1 φλιτζάνι νερό
- 50γρ. τριμμένη φρυγανιά
- Αλάτι, πιπέρι
- Λίγο βούτυρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε το νερό και το γάλα σε μια κατσαρόλα να πάρουν βράση. Πρόσθεσε τη σκόνη τον πουρε και αλάτι. Ανακάτεψε καλά και κατέβασε από τη φωτιά
- Ψιλόκοψε το κρεμμύδι και σόταρε σε αντικολλητικό σκεύος με μια ιδέα βούτυρο να γυαλίσει. Πρόσθεσε τον κιμά και με ξύλινη κουτάλα σόταρε καλά να πάρει ωραίο καστανό χρώμα
- Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε το χυμό ντομάτας στον κιμά και συνέχισε το ανακάτεμα. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε τον κιμά σκεπασμένο να ψηθεί για 40 λεπτά
- Χρησιμοποίησε στρογγυλούς δακτυλίους (σαν αυτούς που χρησιμοποιούμε για να στήσουμε ένα ριζότο) ή ατομικά φορμάκια για μάφιν. Θα χρειαστείς έξι φόρμάκια. Στρώσε μια γενναία στρώση από τον κιμά στον πάτο. Από πάνω βάλε ένα κομμάτι La Vache Qui Rit® Light και σκέπασε με διπλάσια ποσότητα πουρέ. Τέλος, πασπάλισε με τη φρυγανιά και ράντισε με 2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
- Βάλε τα φορμάκια στο φούρνο στους 220oC για περίπου 15 λεπτά να πάρουν χρώμα.
- Αν έχεις χρησιμοποιήσεις δακτυλίους δοκίμασε προσεκτικά να ξεφορμάρεις κάθε κομμάτι. Σέρβιρε ζεστά
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ