Χωριάτικη πίτα με πουρέ και κιμά

50 Λέπτα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Ανάμεσα στο βελούδινο πουρέ και τον γευστικό κιμά κρύβεται ένα λαχταριστό κομμάτι από το αγαπημένο σου La Vache Qui Rit®Light! Υπέροχος συνδυασμός με γαλλική φινέτσα…

299 Θερμίδες/μερίδα

Συστατικά

  • 6 τρίγωνα La Vache Qui Rit® Light
  • 600γρ. Μοσχαρίσιο κιμά
  • 250 γρ. τοματοχυμό
  • 125 γρ. πουρέ πατάτας σε σκόνη
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 φλιτζάνι γάλα 2%
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 50γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Βάλε το νερό και το γάλα σε μια κατσαρόλα να πάρουν βράση. Πρόσθεσε τη σκόνη τον πουρε και αλάτι. Ανακάτεψε καλά και κατέβασε από τη φωτιά
  • Ψιλόκοψε το κρεμμύδι και σόταρε σε αντικολλητικό σκεύος με μια ιδέα βούτυρο να γυαλίσει. Πρόσθεσε τον κιμά και με ξύλινη κουτάλα σόταρε καλά να πάρει ωραίο καστανό χρώμα
  • Αλατοπιπέρωσε και πρόσθεσε το χυμό ντομάτας στον κιμά και συνέχισε το ανακάτεμα. Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε τον κιμά σκεπασμένο να ψηθεί για 40 λεπτά
  • Χρησιμοποίησε στρογγυλούς δακτυλίους (σαν αυτούς που χρησιμοποιούμε για να στήσουμε ένα ριζότο) ή ατομικά φορμάκια για μάφιν. Θα χρειαστείς έξι φόρμάκια. Στρώσε μια γενναία στρώση από τον κιμά στον πάτο. Από πάνω βάλε ένα κομμάτι La Vache Qui Rit® Light και σκέπασε με διπλάσια ποσότητα πουρέ. Τέλος, πασπάλισε με τη φρυγανιά και ράντισε με 2 κ.σ βούτυρο λιωμένο
  • Βάλε τα φορμάκια στο φούρνο στους 220oC για περίπου 15 λεπτά να πάρουν χρώμα.
  • Αν έχεις χρησιμοποιήσεις δακτυλίους δοκίμασε προσεκτικά να ξεφορμάρεις κάθε κομμάτι. Σέρβιρε ζεστά

Tip


Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164