Μια εναλλακτική συνταγή για γιουβαρλάκια χωρίς κρέας.
Θερμίδες: 197/ μερίδα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τα γιουβαρλάκια:
- 2φλ. άγριο ρύζι βρασμένο
- 1φλ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 1/2φλ. γιαούρτι με λίγα λιπαρά
- 2 αυγά
- 3/4φλ. τρίμμα ψωμιού
- 1κ. γλυκού πάπρικα καπνιστή
- 1κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
- 1/2κ. γλυκού αλάτι
- Λίγο ελαιόλαδο
- Για τη σάλτσα:
- 3κ. σούπας βούτυρο με αλάτι
- 1/2κ. γλυκού σκόνη σκόρδου (μπορείς να προσθέσεις και λίγη σκόνη κρεμμυδιού)
- 3κ. σούπας αλεύρι
- 1+1/2φλ. ζωμός λαχανικών
- 1/2φλ. κρέμα γάλακτος φυτική
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι για τη γεύση
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για τα γιουβαρλάκια:
- Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά για τα γιουβαρλάκια.
- Πλάσε 36 γιουβαρλάκια και τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Ψήσε για 15-20 λεπτά.
- Για τη σάλτσα:
- Λιώσε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι.
- Πρόσθεσε τη σκόνη σκόρδου (και κρεμμυδιού αν έβαλες) και το αλεύρι.
- Άφησέ το να πάρει μια βράση για να μην έχει τόσο έντονη τη γεύση του αλευριού.
- Σιγά σιγά ρίξε μέσα το ζωμό ανακατεύοντας για να γίνει σαν κρέμα.
- Πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και ανακάτεψε καλά.
- Βάλε μέσα στο τηγάνι τα γιουβαρλάκια και ανακάτεψε καλά.
- Σέρβιρε (σε κάθε μερίδα αντιστοιχούν έξι γιουβαρλάκια).
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ