Η Nigella Lawson σου δίνει μια πιο κρεμώδη και πιο γευστική εκδοχή για το χούμους που είναι πολύ υγιεινή αν και θέλει προσοχή με τις θερμίδες!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 800 γραμμ. (δύο κονσέρβες) έτοιμα ρεβύθια
- 1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένο
- 60 ml ελαιόλαδο
- 6 κ. σούπας φυστικοβούτυρο
- 3 κ.σούπας χυμό λεμόνι
- 1 κ.γλυκού αλάτι
- 2 κ.γλυκού κύμινο
- 5 κ.σούπας γιαούρτι πλήρες
- 2 κ.σούπας φυστίκια αράπικα ψιλοκομμένα
- 2 κ.γλυκού καπνιστή πάπρικα (για το σερβίρισμα)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Στράγγισε και ξέπλυνε τα ρεβύθια.
- Βάλε τα μαζί με το σκόρδο, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το φυστικοβούτυρο, το λεμόνι, το αλάτι και το κύμινο στο μούλτι να πολτοποιηθούν.
- Πρόσθεσε 4 κουταλιές γιαούρτι και ξαναχτύπα. Αν το χούμους είναι πολύ πηχτό πρόσθεσε άλλη μία ή δύο κουταλιές γιαούρτι και την ίδια ποσότητα σε λάδι.
- Αλάτισε εάν χρειάζεται και πρόσθεσε περισσότερο λεμόνι εάν θέλεις.
- Για να σερβίρεις, ανακάτεψε τα ψιλοκομμένα φυστίκια με την πάπρικα και πασπάλισε με αυτά το χούμους.
Tip
Σέρβιρέ το με κομμάτια πίτας ή τσιπς ή κράκερς ή μπαστουνάκια από λαχανικά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ