Λαχταριστά και christmassy ντόνατ με μήλο και αρωματική κανέλα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 φλ. μηλίτης
- 1 φλ. ζάχαρη
- 4 1/2 κ. γλυκού κανέλα
- 3 1/2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2/3 φλ. μαύρη ζάχαρη
- 2 κ. γλυκού baking powder
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κ. γλυκού baking soda
- 1/2 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο
- 6 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- 2 μεγάλα αυγά ελαφρώς χτυπημένα
- 2 φλ. ηλιέλαιο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μεγάλο κατσαρολάκι ζέστανε τον μηλίτη σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά και άφησέ τον στο ψυγείο για μισή ώρα.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε την ζάχαρη με μία κουταλιά κανέλα και άφησέ το στην άκρη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με την μαύρη ζάχαρη, το baking powder, το αλάτι, την baking soda, το μοσχοκάρυδο και την υπόλοιπη κανέλα.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το λιωμένο βούτυρο με τα αυγά και τον κρύο μηλίτη.
- Ρίξε το μείγμα των υγρών υλικών σε εκείνο των στερεών και ανακάτεψε καλά με μια σπάτουλα.
- Κάλυψε την ζύμη με μεμβράνη και άφησέ την στο ψυγείο για μία ώρα.
- Βγάλε την ζύμη από το ψυγείο, κόψ’ την στην μέση και αλεύρωσε ελαφρώς μια καθαρή επιφάνεια.
- Πλάσε τα δύο κομμάτια ζύμης σε δύο φύλλα με πάχος περίπου ενάμισι εκατοστό.
- Χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι του νερού, κόψε την ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια.
- Έπειτα, με ένα σφηνοπότηρο κόψε το σε κάθε κομμάτι, δημιουργώντας εσωτερικές τρύπες.
- Όση ζύμη περισσεύει, ξαναπλάσε την και επανάλαβε την διαδικασία.
- Ζέστανε το ηλιέλαιο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και δουλεύοντας σε δόσεις τηγάνισέ τα για ένα λεπτό την κάθε πλευρά.
- Μετάφερε τα ντόνατ σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί για μισό λεπτό και μετά πέρασέ τα από το μπολ με την ζάχαρη και την κανέλα.
- Σέρβιρε τα ντόνατ όσο είναι ζεστά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ