Πεντανόστιμο πιάτο ζυμαρικών με μπέικον, λουκάνικο και κιμά τριών κρεάτων
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 φύλλο δάφνης
- 200 gr μπέικον χοντροκομμένο
- 250 gr καυτερό λουκάνικο
- 500 gr ανάμεικτος κιμάς (χοιρινός, μοσχαρίσιος, αρνίσιος)
- 1 καρότο
- 1 κλωνάρι σέλερι
- 1 κρεμμύδι
- 1 φλ. κόκκινο κρασί
- 1 φλ. ζωμός βοδινού
- 2 ντομάτες κονκασέ
- 1 χούφτα μαϊντανός
- 1/4 κ. γλυκού κανέλα
- αλάτι, πιπέρι
- 450 gr πέννες
- τριμμένο πεκορίνο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μια κατσαρόλα ζέστανε το λάδι σε μέτρια φωτιά και πρόσθεσε το σκόρδο, τη δάφνη και το μπέικον και σοτάρισέ τα για ένα λεπτό.
- Πρόσθεσε το λουκάνικο σε κύβους και τον κιμά και καβούρδισέ τα για πέντε λεπτά.
- Κόψε το καρότο, το σέλερι και το κρεμμύδι και πρόσθεσέ τα στην κατσαρόλα, σοτάρισέ τα για πέντε λεπτά και πρόσθεσε το κρασί.
- Βράσε για ένα λεπτό, πρόσθεσε το ζωμό και την ντομάτα με το μαϊντανό, την κανέλα και αλατοπίπερο και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός χαμήλωσε τη φωτιά και βράσε για περίπου 15 λεπτά.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό βράσε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Ρίξε τις πένες στην κατσαρόλα με τη σάλτσα, ανακάτεψε καλά και σέρβιρε με μπόλικο πεκορίνο.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ