Αρωματικό ψαρονέφρι με καπνιστή πανσέτα και spicy μαρμελάδα

1 ώρα 30 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Τραγανό και ζουμερό ψαρονέφρι τυλιγμένο με πανσέτα και συνοδεία πικάντικης μαρμελάδας μήλου

Συστατικά

Για την μαρμελάδα:

  • 170 gr αποξηραμένα κεράσια ψιλοκομμένα
  • 2 πράσινα μήλα σε κυβάκια
  • 1 φλ. νερό
  • 2/3 φλ. ζάχαρη
  • 1 κ. γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 2 κ. σούπας μουστάρδα Dijon

Για το κρέας:

  • 3 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ.γλυκού πιπέρι
  • 1 kg ψαρονέφρι ολόκληρο
  • 8 λεπτές φέτες πανσέτα καπνιστή (αλλαντικό)

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε όλα τα υλικά της μαρμελάδας εκτός από την μουστάρδα σε μέτρια φωτιά.
  • Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά, κάλυψε με το καπάκι και σιγόβρασε για περίπου μισή ώρα, ανακατεύοντας τακτικά.
  • Αφαίρεσε το φύλλο δάφνης, πρόσθεσε την μουστάρδα και άφησε το μείγμα να κρυώσει.
  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και άπλωσε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί.
  • Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε την μουστάρδα με το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Τρίψε με το μείγμα το ψαρονέφρι και τοποθέτησέ το στο ταψί με την λιπαρή πλευρά του προς τα επάνω.
  • Τύλιξε το κρέας με τις φέτες πανσέτας και βάλε το ταψί στον φούρνο.
  • Ψήσε για περίπου μία, αφαίρεσε από τον φούρνο και άφησε το κρέας να “σταθεί” για 10 λεπτά.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψε το ψαρονέφρι σε φέτες με πάχος περίπου 1,5 cm και σέρβιρε μαζί με την πικάντικη μαρμελάδα.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164