Τραγανό και ζουμερό ψαρονέφρι τυλιγμένο με πανσέτα και συνοδεία πικάντικης μαρμελάδας μήλου
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για την μαρμελάδα:
- 170 gr αποξηραμένα κεράσια ψιλοκομμένα
- 2 πράσινα μήλα σε κυβάκια
- 1 φλ. νερό
- 2/3 φλ. ζάχαρη
- 1 κ. γλυκού ελαιόλαδο
- 1 φύλλο δάφνης
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 2 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
Για το κρέας:
- 3 κ. σούπας μουστάρδα Dijon
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1/2 κ.γλυκού πιπέρι
- 1 kg ψαρονέφρι ολόκληρο
- 8 λεπτές φέτες πανσέτα καπνιστή (αλλαντικό)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα κατσαρολάκι ζέστανε όλα τα υλικά της μαρμελάδας εκτός από την μουστάρδα σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις ξεκινήσει ο βρασμός, χαμήλωσε την φωτιά, κάλυψε με το καπάκι και σιγόβρασε για περίπου μισή ώρα, ανακατεύοντας τακτικά.
- Αφαίρεσε το φύλλο δάφνης, πρόσθεσε την μουστάρδα και άφησε το μείγμα να κρυώσει.
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και άπλωσε αλουμινόχαρτο σε ένα ταψί.
- Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε την μουστάρδα με το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τρίψε με το μείγμα το ψαρονέφρι και τοποθέτησέ το στο ταψί με την λιπαρή πλευρά του προς τα επάνω.
- Τύλιξε το κρέας με τις φέτες πανσέτας και βάλε το ταψί στον φούρνο.
- Ψήσε για περίπου μία, αφαίρεσε από τον φούρνο και άφησε το κρέας να “σταθεί” για 10 λεπτά.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψε το ψαρονέφρι σε φέτες με πάχος περίπου 1,5 cm και σέρβιρε μαζί με την πικάντικη μαρμελάδα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ