Το πιο γευστικό καναπεδάκι για τον πρωτοχρονιάτικο μπουφέ έχει όνομα! Ονομάζεται blini, φτιάχνεται από πατάτα και σερβίρεται με τυρί κρέμα και καπνιστό σολωμό.
Θερμίδες 90
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για το blini πατάτας – 500 γρ. πατάτες μέτριες καθαρισμένες και κομμένες στα τέσσερα
- 2 κ.σ. αλεύρι
- 2-3 κ.σ. κρέμα γάλακτος (φρόντισε να είναι σε θερμοκρασία δωματίου)
- 2 μεγάλα αυγά
- Αλάτι και πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- 200 γρ. φιλέτο καπνιστό σολομό
- chives
- 200γρ. τυρί κρέμα
- Κόκκινο χαβιάρι (προαιρετικά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Γέμισε μια κατσαρόλα με νερό, τις πατάτες και αλάτι. Άφησε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν και να μπορείς να τις τρυπήσεις εύκολα με ένα μαχαίρι
- Πέρασε τις από μια chinois να λιώσουν και ρίξε σε ένα μπόλ με το αλεύρι, την κρέμα γάλακτος και τα αυγά και αλατοπιπέρωσε
- Χτύπησε στο χέρι με ένα σίρμα να πάρεις έναν χυλό που τρέχει, ίσως και λίγο περισσότερο από αυτόν της τηγανήτας
- Βάλε το ελαιόλαδο να κάψει και πρόσθεσε γεμάτες κουταλιές από τον χυλό να πάρεις μικρές “πιτούλες”
- Θέλει λίγη προσοχή στον τρόπο που γυρίζεις τα blini σου για να μη σου διαλυθούν
- Βγάλε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το παραπάνω λάδι και άφησε στην άκρη
- Στήσε τα καναπεδάκια σου βάζοντας τα blini κάτω και από πάνω ένα ρολάκι καπνιστού σολομού και μέσα μια κ.σ. τυρί κρέμα. Δέσε με ένα φυλλαράκι chive και (προαιρετικά μια κ.γ. χαβιάρι)
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ