Ο κορμός των Χριστουγέννων. Γαλλικό παραδοσιακό γλυκό… την εποχή που το ηλεκτρικό ήταν ακόμη στη σφαίρα της φαντασίας, οι οικογένειες στην Ευρώπη διάλεγαν το πιο μεγάλο κούτσουρο για το τζάκι. Η παράδοση ήθελε το ξύλο αυτό να σιγοκαίει όλο το βράδι των Χριστουγέννων στη φωτιά! Σήμερα αυτή η παράδοση έγινε αφράτο γλυκό! Τι λες; Θα το δοκιμάσεις;
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για τον κορμό: 100γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. αλεύρι
- 5 αυγά
- 1 φακελάκι ζάχαρη με άρωμα βανίλιας
- Για την κρέμα: 100γρ. ζάχαρη σε κύβους
- 1/2 κ.γ. νερό
- 3 ασπράδια αυγών
- 250 γρ. βούτυρο μαλακό
- 100 γρ. μαύρη σοκολάτα
- 2 ml λικέρ καφέ
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για τον κορμό: Χτύπησε τους κρόκους των 4 αυγών (κράτησε τα ασπράδια) με τη ζάχαρη και το φακελάκι με την αρωματισμένη με βανίλια να αφρατέψει
- Πρόσθεσε ένα ολόκληρο αυγό και ανακάτεψε για λίγα λεπτά με μια σπάτουλα
- Πρόσθεσε λίγο, λίγο το αλεύρι να αναμειχθεί με το μείγμα των αυγών
- Χτύπησε τα ασπράδια από τα 4 αυγά να γίνουν αφράτη μαρέγκα και πρόσθεσέ την απαλά στο μείγμα σου
- Στρώσε σε λαμαρίνα μια λαδόκολλα ελαφρά βουτυρωμένη και άπλωσε την ζύμη εκεί
- Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 10 λεπτά.
- Βγάλε το γλυκό από το φούρνο και τούμπαρε σε κρύα επιφάνεια, χωρίς να αφαιρέσεις τη λαδόκολλα και σκεπάζοντας με μια πετσέτα
- Για την κρέμα: Λιώσε τη ζάχαρη στο νερό σε χαμηλή φωτιά. Γύρισε το σιρόπι απαλά στα ασπράδια ανακατεύοντας ζωιρά με σύρμα, ώσπου να κρυώσει τελείως
- Πρόσθεσε το βούτυρο τριμμένο και ανακάτεψε να πάρεις μια λεία κρέμα. Μοίρασε την κρέμα σε δύο μέρη
- Αρωμάτισε το ένα μπολ με την κρέμα με καφέ και το άλλο με τη σοκολάτα λιωμένη σε μπεν μαρί
- Αφαίρεσε τη λαδόκολλα από το γλυκό και άλειψε την επιφάνεια με την κρέμα καφέ. Τύλιξε κατά μήκος σε κορμό
- Κάλυψε τον κορμό τώρα με την κρέμα σοκολάτα και σχεδίασε τις γραμμές του φλοιού ενός δέντρου με ένα πιρούνι.
- Μπορείς να διακοσμήσεις με διάφορα υλικά, όπως ζαχαρόπαστα σε πράσινο χρώμα για φύλλα γκι, marshmallows για μανιταράκια κτλ
Tip
Πρέπει η ζύμη να είναι πολύ λεπτή και να μην αργήσεις πολύ να την τυλίξεις (έχοντας ίσως έτοιμη την κρέμα) για αν μπορέσεις να την τυλίξεις χωρίς να σπάσει!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ