Η παρακάτω συνταγή μας δίνει ένα πεντανόστιμο αλλά πολύ ελαφρύ cheesecake. Επειδή σερβίρεται σε κολονάτα ποτήρια είναι παράλληλα ευπαρουσίαστο. Μια έξυπνη ιδέας της Μάρθας Συριανάκη
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 γιαούρτι 2%
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- Το χυμό από 1 λεμόνι
- 10-15 μελομακάρονα ή κουραμπιέδες
- Προαιρετικά γλυκό βύσσινο ή άλλο της επιλογής σου
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα μπολ ρίξε το γιαούρτι 2% και το ζαχαρούχο γάλα. Ανακάτεψε ελαφρά μέχρι να γίνει το μίγμα ενιαίο.
- Ρίξε το λεμόνι και ανακάτεψε ελαφρά να σφίξει και η κρέμα είναι έτοιμη!
- Σε άλλο μπολ τρίψε τα μελομακάρονα ή τους κουραμπιέδες
- Πάρε 4-5 ψηλά ποτήρια και πρόσθεσε λίγο από τα τριμμένα γλυκά στον πάτο κάθε ποτηριού
- Βάλε μια κ.σ. κρέμα, λίγα τριμμένα μελομακάρονα ή κουραμπιέδες τόσο ώστε να δημιουργηθεί κρούστα.
- Ξαναρίξε κρέμα και μετά πάλι μελομακάρονα τριμμένα ή κουραμπιέδες
- Επανάλαβε όσες φορές θέλεις (όσο χωράει το ποτήρι), τελειώνοντας με μία στρώση κρέμας
- Βάλε τα ποτήρια με το γλυκό 5-6 ώρες στο ψυγείο
- Προαιρετικά μπορείς να βάλεις πάνω από τη τελευταία στρώση κρέμας, γλυκό βύσσινο ή κεράσι ή άλλο γλυκό
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ