Χιονισμένα τρουφάκια με άρωμα καφέ! Ένα σοκολατάκι χρειάζεται μέσα στις γιορτές.. για τις ώρες που σε πιάνει υπογλυκαιμία ή για όλη την παρέα μετά από ένα γιορτινό γεύμα. Ετοίμασε αυτά τα τρουφάκια, σκεπασμένα με γλυκό χιόνι (από γλάσο) και γιορτινά γκι!
90 Θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. κουβερούρα
- 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
- 1 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 2 φύλλα ζελατίνας
- 1 ποτήρι του κρασιού λικέρ καφέ
- 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 150 γρ. βούτυρο
- 1 φλιτζάνια καρύδια τριμμένα
- 1/2 φλτιζάνι κακάο σε σκόνη
- Λευκό Γλάσο – Για το γλάσο: 3 ασπράδια αυγού
- 3 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 400 γρ. ζάχαρη
- Ζαχαρόπαστα σε πράσινο και κόκκινο χρώμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Λιώσε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Τρίψε τα μπισκότα στο μίξερ να γίνουν μια ομοιόμορφη πούδρα
- Διάλυσε την ζελατίνα στο γάλα, αφού πρώτα το έχεις ζεστάνει ελαφρά
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και άφησε μέχρι το μίγμα να σταθεί
- Πάρε μικρέ ποσότητες από το μίγμα και πλάσε μπαλάκια
- Κύλησε τα τρουφάκια σε σκόνη κακάο
- Ετοίμασε το γλάσο και ρίξε πάνω από το κάθε ένα σαν να είναι χιονισμένα
- Με τη ζαχαρόπαστα άνοιξε λεπτά φύλλα και κόψε με ένα μαχαίρι φυλλαράκια γκι. Στερέωσε στο κέντρο μπαλάκια κόκκινη ζαχαρόπαστα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ