Christmas Truffles

1 Ώρα
Χρόνος εκτέλεσης
5
Mερίδες

Χιονισμένα τρουφάκια με άρωμα καφέ! Ένα σοκολατάκι χρειάζεται μέσα στις γιορτές.. για τις ώρες που σε πιάνει υπογλυκαιμία ή για όλη την παρέα μετά από ένα γιορτινό γεύμα. Ετοίμασε αυτά τα τρουφάκια, σκεπασμένα με γλυκό χιόνι (από γλάσο) και γιορτινά γκι!

90 Θερμίδες

Συστατικά

  • 500 γρ. κουβερούρα
  • 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • 1 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 2 φύλλα ζελατίνας
  • 1 ποτήρι του κρασιού λικέρ καφέ
  • 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  • 150 γρ. βούτυρο
  • 1 φλιτζάνια καρύδια τριμμένα
  • 1/2 φλτιζάνι κακάο σε σκόνη
  • Λευκό Γλάσο – Για το γλάσο: 3 ασπράδια αυγού
  • 3 κ.γ. χυμό λεμονιού
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • Ζαχαρόπαστα σε πράσινο και κόκκινο χρώμα

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Λιώσε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  • Τρίψε τα μπισκότα στο μίξερ να γίνουν μια ομοιόμορφη πούδρα
  • Διάλυσε την ζελατίνα στο γάλα, αφού πρώτα το έχεις ζεστάνει ελαφρά
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και άφησε μέχρι το μίγμα να σταθεί
  • Πάρε μικρέ ποσότητες από το μίγμα και πλάσε μπαλάκια
  • Κύλησε τα τρουφάκια σε σκόνη κακάο
  • Ετοίμασε το γλάσο και ρίξε πάνω από το κάθε ένα σαν να είναι χιονισμένα
  • Με τη ζαχαρόπαστα άνοιξε λεπτά φύλλα και κόψε με ένα μαχαίρι φυλλαράκια γκι. Στερέωσε στο κέντρο μπαλάκια κόκκινη ζαχαρόπαστα

Tip


Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164