Χιονισμένα τρουφάκια με άρωμα καφέ! Ένα σοκολατάκι χρειάζεται μέσα στις γιορτές.. για τις ώρες που σε πιάνει υπογλυκαιμία ή για όλη την παρέα μετά από ένα γιορτινό γεύμα. Ετοίμασε αυτά τα τρουφάκια, σκεπασμένα με γλυκό χιόνι (από γλάσο) και γιορτινά γκι!
90 Θερμίδες
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 500 γρ. κουβερούρα
- 2 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
- 1 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 2 φύλλα ζελατίνας
- 1 ποτήρι του κρασιού λικέρ καφέ
- 3 κ.σ. ζάχαρη άχνη
- 150 γρ. βούτυρο
- 1 φλιτζάνια καρύδια τριμμένα
- 1/2 φλτιζάνι κακάο σε σκόνη
- Λευκό Γλάσο – Για το γλάσο: 3 ασπράδια αυγού
- 3 κ.γ. χυμό λεμονιού
- 400 γρ. ζάχαρη
- Ζαχαρόπαστα σε πράσινο και κόκκινο χρώμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Λιώσε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Τρίψε τα μπισκότα στο μίξερ να γίνουν μια ομοιόμορφη πούδρα
- Διάλυσε την ζελατίνα στο γάλα, αφού πρώτα το έχεις ζεστάνει ελαφρά
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και άφησε μέχρι το μίγμα να σταθεί
- Πάρε μικρέ ποσότητες από το μίγμα και πλάσε μπαλάκια
- Κύλησε τα τρουφάκια σε σκόνη κακάο
- Ετοίμασε το γλάσο και ρίξε πάνω από το κάθε ένα σαν να είναι χιονισμένα
- Με τη ζαχαρόπαστα άνοιξε λεπτά φύλλα και κόψε με ένα μαχαίρι φυλλαράκια γκι. Στερέωσε στο κέντρο μπαλάκια κόκκινη ζαχαρόπαστα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ