Ένα γρήγορο ορεκτικό με γιορτινή διάθεση. Εξαιρετικό για το κρασάκι των καλεσμένων σου μέχρι να σερβίρεις το κυρίως μενού!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 γαλλική μπαγκέτα σε φετούλες
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Λίγο ελαιόλαδο
- 1 κλωνάρι φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
- Για το πατέ: 350 γρ. συκωτάκια πουλιών καθαρισμένα
- 175 γρ. βούτυρο σε κυβάκια
- 1 μικρό κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 κ.γ. θυμάρι ψιλοκομμένο
- 1 σφηνάκι κρασί madeira (ή όποιο άλλο σε βολέψει)
- 75ml κρέμα γάλακτος
- Αλάτι, τριμμένο τζίντζερ, allspice τριμμένο
- Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια: 3 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 στικ σέλερι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
- 1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- Λίγο ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Κόκκους ροζ πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Κόψε τα συκωτάκια σε μικρά κομματάκια. Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίξε λίγο βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Πρόσθεσε το κρεμμυδάκι και το θυμάρι να μαλακώσουν και αυξάνοντας τη θερμοκρασία ρίξε τα συκωτάκια να πάρουν επίσης χρώμα για λίγα λεπτά. Βάλε τα υλικά όπως είναι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και λιώσε.
- Ρίξε τώρα στο αντικολλητικό το κρασί να πάρει βράση και να μειωθεί ο όγκος του. Συμπλήρωσε και αυτό στο πατέ, μαζί με την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι. Χτύπησε να γίνει απαλό. Τέλος πρόσθεσε το βούτυρο.
- Πέρασε το πατέ σου από σήτα και άφησε στο ψυγείο να κρυώσει για μισή ώρα.
- Στο μεταξύ, κόψε τα δύο ολόκληρα κρεμμύδια σε λεπτές ροδέλες. Βάλε λίγο λάδι στο τηγάνι και σε μέτρια φωτιά ρίξε τα κρεμμύδια, μια δυο πρέζες αλάτι και ζάχαρη.
- Μαγείρεψέ τα ανακατεύοντας, με τη φωτιά στο χαμηλό, μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν σκούρα καφέ και να κραμελώσουν, περίπου 45 λεπτά. Πρόσθεσε 2 κουταλιές νερό, το θυμάρι και αλατοπίπερο.
- Φρυγάνισε τα ψωμάκια. Τρίψε με τη σκελίδα το σκόρδο και πασπάλισε με ελαιόλαδο και ρίγανη.
- Βάλε λίγο πατέ πάνω σε κάθε φέτα και γάρνιρε με τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Γάρνιρε με φρέσκια ρίγανη και ροζ πιπέρι
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ