Είναι πολύ κλασική επιλογή για το εξωτερικό. Ένα ξεχωριστό cocktail που θα σερβίρεις την παραμονή των Χριστουγέννων στους καλεσμένους σου και θα εντυπωσιάσεις.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 6 αυγά
- 2 κρόκους αυγού ακόμη
- 4 φλιτζάνια γάλα
- 3/4 του φλιτζανιού κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη plus 2 κ.σ. ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1 βανίλια
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1 φλιτζάνι μπέρμπον
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βάλε τα αυγά και τους κρόκους με τη ζάχατη και το αλάτι σε ένα μεγάλο δοχείο και χτύπησε να ανακατευτούν καλά
- Συνέχισε με το χτύπημα και πρόσθεσε σιγά, σιγά το γάλα να αναμειχθεί τελείως
- Στη συνέχεια βάλε το μείγμα στο μάτι να ζεσταθεί σε πολύ χαμηλή φωτιά
- Ανακάτευε συνεχώς για περίπου μισή ώρα μέχρι να αρχίσει να στέκεται στο κουτάλι
- Κατέβασε από τη φωτιά και γύρισε σε ένα μεγάλο μπολ, φροντίζοντας να αφαιρέσεις όποιο κομμάτι μπορεί να έμεινε
- Πρόσθεσε το μπέρμπον, τη βανίλια και το μοσχοκάρυδο. Σκέπασε και άφησε να κρυώσει. Βάλε στη συνέχεια στο ψυγείο να κρυώσει καλά
- Σέρβιρε με την κρέμα γάλακτος χτυπημένη. Πρόσθεσέ τη στο παγωμένο μείγμα και σέρβιρε με ένα ξυλάκι κανέλας
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ