Είναι το κρεμώδες cocktail των γιορτών. Λατρεμένο από μικρούς (αν φυσικά παραλείψεις στο ποτήρι τους το αλκοόλ) και μεγάλους! Η κλασική του συνταγή γίνεται με μπέρμπον ή ουίσκι, εμείς όμως σου το προτείνουμε με ρούμι!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 4 κρόκκους αυγού
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 2 καρφάκια γαρίφαλο
- Μια πρέζα κανέλα
- 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
- 1 κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 4 κ.σ. ρούμι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μεγάλο μπολ χτύπησε τους κρόκους αυγών να ασπρίσουν λίγο. Πρόσθεσε σιγά, σιγά και τη ζάχαρη, συνεχίζοντας το χτύπημα ώσπου να αφρατέψει
- Βάλε το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το γαρίφαλο και την κανέλα σε κατσαρολάκι να ζεσταθεί και να αχνίσει, αλλά όχι να βράσει.
- Με μια κουτάλα παίρνε λίγο, λίγο από το γάλα και ρίξε στο αυγό (όπως κάνεις για το αυγολέμονο) αναδεύοντας ζωηρά για να μην ψηθεί το αυγό. Επανάλαβε δυο, τρεις φορές ακόμη και αφού ζεσταθούν τα αυγά γύρισε το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα. Ψήσε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, ώσπου να σφίξει ελαφρά και να στέκεται στο πίσω μέρος ενός κουταλιού. Μην αφήσεις το μείγμα σου όμως να βράσει. Κατέβασε από τη φωτιά και πέρασε από σήτα για να αφαιρέσεις τα γαρίφαλα και τυχόν κομματάκια
- Ανάμειξε με το eggnog τη βανίλια, το ρούμι και το μοσχοκάρυδο και άφησε να κρυώσει. Σέρβιρε
Tip
Είναι πολύ σημαντικό να ζεσταθεί επαρκώς το αυγό και έτσι να παστεριωθεί, ώστε να είναι ασφαλές για όλους.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ