Γεμιστή γαλοπούλα με κάστανο ίσον Χριστούγεννα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 700 γρ. βοδινό κιμά
- 50 γρ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι
- 400 γρ. ρύζι
- 500 γρ. κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα
- 1 ποτήρι λευκό κρασί
- 50 γρ. σταφίδες
- 50 γρ. κουκουνάρι
- 200 ml ζωμό κότας
- Αλάτι – πιπέρι
- Θυμάρι φρέσκο
- 1 μέτρια γαλοπούλα (2 κιλά)
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σόταρε στο βούτυρο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον κιμά και σβήσε τα με το κρασί.
- Πρόσθεσε το ρύζι, τα κάστανα, τις σταφίδες, το κουκουνάρι και τα μπαχαρικά.
- Ρίξε και το ζωμό και άφησε λίγο βράσουν μέχρι να πιει το ρύζι τα υγρά.
- Γέμισε τη γαλοπούλα που έχεις πλύνει και σκουπίσει καλά.
- Ράψε την και βάλε την σε ταψί.
- Την ψήνουμε τόσες ώρες όσα κιλά είναι.
Tip
Ράψε τη γαλοπούλα σου με ειδική κλωστή μαγειρικής ή με απλή που θα έχεις περάσει διπλή!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ