Λαχταριστά μπισκότα gingerbread και gingerbread muffins με γέμιση cheesecake
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για την ζύμη:
- 2 1/4 φλ. αλεύρι
- 1/2 κ. γλυκού αλάτι
- 1 κ. γλυκού baking powder
- 1 κ. γλυκού baking soda
- 1 1/2 κ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών (τζίντζερ, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο)
- 1 κ. γλυκού κανέλα
- 1/2 φλ. βούτυρο μαλακωμένο
- 1/4 φλ. μαύρη ζάχαρη
- 1 μεγάλο αυγό
- 3/4 φλ. μελάσα
- 1/2 φλ. αριάνι
Για την γέμιση:
- 1 φλ. κρέμα γάλακτος
- 230 gr τυρί κρέμα μαλακωμένο
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κ. σούπας κανέλα
- 1/2 κ. σούπας ζάχαρη
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και άλειψε με βούτυρο ένα ταψί.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το αλάτι, το baking powder, την baking soda, την κανέλα και το μείγμα μπαχαρικών.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και πρόσθεσε το αυγό.
- Ρίξε το μείγμα αλευριού στο μίξερ σιγά-σιγά μέχρι να ενοποιηθούν καλά τα υλικά.
- Πρόσθεσε την μελάσα και το αριάνι και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
- Πλάσε 16 μπισκότα παίρνοντας μία κουταλιά από την ζύμη για το καθένα και τοποθέτησέ τα στο ταψί.
- Ψήσε για περίπου 14 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν και άφησε να κρυώσουν εντελώς σε μία σχάρα.
- Άλειψε με βούτυρο ένα ταψί για muffin και γέμισε τις θήκες με την υπόλοιπη ζύμη, ώστε να γεμίσουν τα 3/4 της κάθε θέσης.
- Ψήσε για περίπου 20 λεπτά και όσο είναι καυτά πίεσε με ένα κουτάλι το κέντρο τους, ώστε να δημιουργηθεί ένας “κρατήρας”.
- Σε ένα μπολ χτύπησε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει και σε ένα δεύτερο το τυρί κρέμα με την ζάχαρη.
- Πρόσθεσε την σαντιγί στο μείγμα τυριού και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Βάλε το μείγμα στο κορνέ και γέμισε τα μπισκότα που είχες ψήσει στην θήκη για muffin και στα οκτώ από τα 16 μπισκότα.
- Πασπάλισε από πάνω το μείγμα κανέλας και ζάχαρης και κάλυψε τα οκτώ μπισκότα με τα υπόλοιπα οκτώ κομμάτια.
- Σέρβιρε τα γεμιστά μπισκότα gingerbread και τα gingerbread muffin.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ