Γεμιστά μπισκότα gingerbread και gingerbread muffins με κρέμα τυριού

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
16
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Λαχταριστά μπισκότα gingerbread και gingerbread muffins με γέμιση cheesecake

Συστατικά

Για την ζύμη:

  • 2 1/4 φλ. αλεύρι
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1 κ. γλυκού baking powder
  • 1 κ. γλυκού baking soda
  • 1 1/2 κ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών (τζίντζερ, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο)
  • 1 κ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 φλ. βούτυρο μαλακωμένο
  • 1/4 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 3/4 φλ. μελάσα
  • 1/2 φλ. αριάνι

Για την γέμιση:

  • 1 φλ. κρέμα γάλακτος
  • 230 gr τυρί κρέμα μαλακωμένο
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1/2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ. σούπας κανέλα
  • 1/2 κ. σούπας ζάχαρη

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 190 βαθμούς και άλειψε με βούτυρο ένα ταψί.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το αλεύρι με το αλάτι, το baking powder, την baking soda, την κανέλα και το μείγμα μπαχαρικών.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτύπησε το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και πρόσθεσε το αυγό.
  • Ρίξε το μείγμα αλευριού στο μίξερ σιγά-σιγά μέχρι να ενοποιηθούν καλά τα υλικά.
  • Πρόσθεσε την μελάσα και το αριάνι και συνέχισε να χτυπάς μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
  • Πλάσε 16 μπισκότα παίρνοντας μία κουταλιά από την ζύμη για το καθένα και τοποθέτησέ τα στο ταψί.
  • Ψήσε για περίπου 14 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθούν και άφησε να κρυώσουν εντελώς σε μία σχάρα.
  • Άλειψε με βούτυρο ένα ταψί για muffin και γέμισε τις θήκες με την υπόλοιπη ζύμη, ώστε να γεμίσουν τα 3/4 της κάθε θέσης.
  • Ψήσε για περίπου 20 λεπτά και όσο είναι καυτά πίεσε με ένα κουτάλι το κέντρο τους, ώστε να δημιουργηθεί ένας “κρατήρας”.
  • Σε ένα μπολ χτύπησε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αφρατέψει και σε ένα δεύτερο το τυρί κρέμα με την ζάχαρη.
  • Πρόσθεσε την σαντιγί στο μείγμα τυριού και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Βάλε το μείγμα στο κορνέ και γέμισε τα μπισκότα που είχες ψήσει στην θήκη για muffin και στα οκτώ από τα 16 μπισκότα.
  • Πασπάλισε από πάνω το μείγμα κανέλας και ζάχαρης και κάλυψε τα οκτώ μπισκότα με τα υπόλοιπα οκτώ κομμάτια.
  • Σέρβιρε τα γεμιστά μπισκότα gingerbread και τα gingerbread muffin.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164