Τα ginger cookies είναι τα πιο διάσημα μπισκότα για αυτή την εποχή! Δοκίμασε να τα ετοιμάσεις κι εσύ με μια συνταγή λίγο διαφορετική για να είναι ελαφριά και αντίστοιχα νόστιμη.
70 θερμίδες το ένα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 3 κ.σ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- ¾ του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
- ½ φλιτζάνι άγλυκη σος μήλο (applesauce)
- 1 αυγό
- 1/3 του φλιτζανιού μελάσα
- 3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ.γ. baking soda
- 2 κ.σ. τζίντσερ σε σκόνη
- 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
- ¼ κ.γ. γαρίφαλο σε σκόνη
- 2 κ.σ. κακάο
- Για το γλάσο: 2 ασπράδια αυγού
- ¼ κ.γ. χυμό λεμόνι
- 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- Μια ιδέα κρεμόριο
- Διάφορα χρώματα ζαχαροπλαστικής
- 100 γρ. κουβερτούρα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε μεγάλο μπολ χτύπα το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη σος μήλου να γίνουν ένα απαλό μείγμα. Πρόσθεσε το αυγό και τη μελάσα και συνέχισε το ανακάτεμα
- Σε άλλο μπολ ανάμειξε το αλεύρι, τη baking soda, το κακάο και τα υπόλοιπα μπαχαρικά (τζίντζερ, κανέλα, γαρίφαλο). Γύρισε σιγά, σιγά τα στέρεα υλικά στο μείγμα με το αυγό και ανακάτεψε μαζί
- Μοίρασε τη ζύμη σε δύο μπάλες, σκέπασε με πλαστική μεμβράνη και άφησε στο ψυγείο για δύο ώρες το λιγότερο
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC.
- Αλεύρωσε μια επιφάνεια εργασίας και με έναν πλάστη άνοιξε ένα φύλλο με μία μπάλα ζύμης τη φορά. Πασπάλισε τη ζύμη και από πάνω με λίγο αλεύρι να ανοίξει καλά και κόψε με κουπάτ στα σχέδια που θέλεις
- Βάλε τα μπισκότα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και ψήσε για 10-12 λεπτα
- Στο μεταξύ ανάμειξε το ασπράδι με το λεμόνι και τη ζάχαρη άχνη. Μοίρασε σε ισόποσα μέρη, ανάλογα με τα χρώματα που έχεις.
- Παράλληλα βάλε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί να λιώσει
- Βύθισε τη μια άκρη από τα μπισκοτάκια σου στη σοκολάτα και άφησε να κρυώσουν
- Βάλε το αυγογλάσο σε σακούλα κορνέ και στόλισε τα μπισκότα αφού κρυώσουν
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ