Τα παραδοσιακά cookies των Χριστουγέννων… από αρωματικό ginger και μοσχοκάρυδο! Είναι τραγανά και με τα κατάλληλα coupat θα πάρουν ότι σχήμα λαχταράς…
θερμίδες 73
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
- 1/2 φλιτζάνι light μελάσα
- 2 κ.γ. τριμμένο ginger
- 1 1/2 κ.γ. κανέλα
- 1/2 κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
- 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
- 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 2 κ.γ. baking soda
- 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
- 1 μεγάλο αυγό χυτπημένο
- 3 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- Γλάσο για το γαρνίρισμα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ζέστανε τη ζάχαρη με τη μελάσα, και όλα σου τα μυρωδικά σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας ανά διαστήματα
- Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε τη baking soda. Στη συνέχεια ρίξε και τη μαργαρίνη σε κομμάτια ανακατεύοντας ώσπου να λιώσει
- Στη συνέχεια πρόσθεσε το αυγό χτυπημένο και το αλεύρι σταδιακά
- Σε ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ζύμωσε τη ζύμη να γίνει ομοιόμορφη και λεία. Μοίρασε σε δύο μέρη. Τύλιξε το ένα κομμάτι σε μεμβράνη και άφησε στην άκρη
- Προθέρμανε το φούρνο στους 180oC.
- Άνοιξε τη ζύμη σε λεπτώ φύλλο και αλευρώνοντας τα κουπάτ σου (σε όλα τα σχέδια που θέλεις) κόψε σε κομμάτια. Στρώσε σε λαδόκολλα προσεκτικά
- Κάνε το ίδιο και με την υπόλοιπη ζύμη που τύλιξες και ψήσε στο φούρνο για 12 λεπτά να πάρουν χρώμα οι άκρες. Βγάλε από το φούρνο και άφησε να κρυώσουν σε σχαρίτσα
- Αφού κρυρώσουν στόλισε με το γλάσο, σχηματίζοντας ματάκια, στόμα κτλ για τα ανθρωπάκια ή ό, τι επιθυμείς ανάλογα με το σχήμα του cookie.
- Φύλαξε σε δοχείο που κλείνει καλά… θα είναι υπέροχα μέχρι και τα Χριστούγεννα
Tip
Δοκίμασε να κάνεις μικρές τρυπίτσες στο πάνω μέρος του cookie πριν το ψήσεις. Μια καλή ιδέα για στολίδια, περνώντας απλά μια κορδέλα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ