Ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο ορεκτικό… γλυκοπατάτες στο φούρνο με επικάλυψη από λιωμένα καραμελάκια. Ακούγεται περίεργο, είναι όμως το πιο γιορτινό ορεκτικό που ετοίμασες ποτέ!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 κ.σ. βούτυρο
- 7-8 γλυκοπατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 1/2 φλιτζάνι χυμό πορτοκάλι
- 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κ.γ. κανέλα
- 1/2 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/2 με 1 φλιτζάνι μικρά marshmallows
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα πυρέξ που θα σκεπάσεις με αλουμινόχαρτο ή ακόμη καλύτερα γάστρα άλειψε το βούτυρο στα εσωτερικά τοιχώματα. Στρώσε τις πατάτες
- Σε ένα μπολ ανάμειξε το χυμό πορτοκάλι, την κανέλα και την μαύρη ζάχαρη με το αλάτι. Περίχυσε τις πατάτες
- Σκέπασε και και ψήσε σε πολύ χαμηλή φωτιά (160oC) για 5-6 ώρες. Αν δεν έχεις τόσο χρόνο, πρόσθεσε 1/2 ακόμη φλιτζάνι πορτοκάλι και ψήσε στο φούρνο στους 200oC για 1 1/2 ώρα
- Αφού μαλακώσουν οι πατάτες αφαίρεσε το καπάκι και κάλυψε με τα marhsmallows. Ψήσε στο φούρνο για 5 λεπτά ακόμη να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα τα καραμελάκια.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ