Αμύγδαλα και καρύδια πεκάν ψημένα με αρωματική καραμέλα κανέλας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 ασπράδι αυγού
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1/4 φλ. μαύρη ζάχαρη
- 2 κ. γλυκού κανέλα
- 2 φλ. ωμά αμύγδαλα
- 1 φλ. ωμά πεκάν ή απλά καρύδια
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 150βαθμούς, τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση και στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
- Σε ένα μπολ χτύπησε το ασπράδι αυγού με μία κουταλιά νερό για δύο λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
- Σε ένα δεύτερο μπολ ανακάτεψε την λευκή με την μαύρη ζάχαρη και την κανέλα.
- Σε ένα τρίτο μπολ ανακάτεψε τους ξηρούς καρπούς με το μείγμα αυγού.
- Πρόσθεσε στο μείγμα εκείνο της ζάχαρης και κανέλας και ανακάτεψε καλά, ώστε να καλυφθούν όλοι οι καρποί.
- Άπλωσε τους ξηρούς καρπούς σε μία στρώση στο ταψί και ψήσε για περίπου μισή ώρα, φροντίζοντας να τους ανακατέψεις μια φορά στα 15 λεπτά.
- Άφησέ τα κρυώσουν εντελώς και τοποθέτησέ τα σε ένα βαζάκι για το σερβίρισμα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ