Καραμελωμένοι ξηροί καρποί με άρωμα κανέλας

40 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
10
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Αμύγδαλα και καρύδια πεκάν ψημένα με αρωματική καραμέλα κανέλας

Συστατικά

  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1/2 φλ. ζάχαρη
  • 1/4 φλ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ. γλυκού κανέλα
  • 2 φλ. ωμά αμύγδαλα
  • 1 φλ. ωμά πεκάν ή απλά καρύδια

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 150βαθμούς, τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση και στρώσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί.
  • Σε ένα μπολ χτύπησε το ασπράδι αυγού με μία κουταλιά νερό για δύο λεπτά μέχρι να αφρατέψει.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ ανακάτεψε την λευκή με την μαύρη ζάχαρη και την κανέλα.
  • Σε ένα τρίτο μπολ ανακάτεψε τους ξηρούς καρπούς με το μείγμα αυγού.
  • Πρόσθεσε στο μείγμα εκείνο της ζάχαρης και κανέλας και ανακάτεψε καλά, ώστε να καλυφθούν όλοι οι καρποί.
  • Άπλωσε τους ξηρούς καρπούς σε μία στρώση στο ταψί και ψήσε για περίπου μισή ώρα, φροντίζοντας να τους ανακατέψεις μια φορά στα 15 λεπτά.
  • Άφησέ τα κρυώσουν εντελώς και τοποθέτησέ τα σε ένα βαζάκι για το σερβίρισμα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164