Ημίγλυκα ρολάκια γεμιστά με τυρί κρέμα, σπανάκι, αγκινάρα και μπέικον
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 συσκευασία ζύμη για κρουασάν
- 3/4 φλ. τυρί κρέμα
- 1 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
- 1 βαζάκι καρδιές αγκινάρας
- 4 φέτες μπέικον ψημένο
- 3/4 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
- 1/2 φλ. σπανάκι ψιλοκομμένο
- 2 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
- 1/4 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 18 βαθμούς, βγάλε τις αγκινάρες από το βαζάκι και σούρωσέ τες καλά.
- Άνοιξε την συσκευασία για κρουασάν και χώρισέ την σε τέσσερα ορθογώνια.
- Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε το μαλακωμένο τυρί κρέμα με το σχοινόπρασο και τις αγκινάρες.
- Άλειψε σε κάθε ορθογώνιο τρεις κουταλιές από το μείγμα τυριού και μοίρασε από πάνω τις ψιλοκομμένες αγκινάρες.
- Πασπάλισε με το ψημένο μπέικον αφού το ψιλοκόψεις και από πάνω μοίρασε την παρμεζάνα και το σπανάκι.
- Τύλιξε κάθε ορθογώνιο σε ένα μακρύ ρολό και κόλλησε μεταξύ τους τις δύο άκρες, για να μην βγαίνει η γέμιση.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψε κάθε ρολό σε περίπου πέντε φέτες και τοποθέτησέ τες σε ένα ταψί σε απόσταση μεταξύ τους.
- Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε το λιωμένο βούτυρο με την σκόνη σκόρδου και με πινέλο άλειψε τα ρολάκια.
- Ψήσε στον φούρνο για περίπου 17 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και σέρβιρε όσο είναι ζεστά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ