Κρουασανάκια με κρεμώδη γέμιση σπανάκι και μπέικον

25 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
20
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ημίγλυκα ρολάκια γεμιστά με τυρί κρέμα, σπανάκι, αγκινάρα και μπέικον

Συστατικά

  • 1 συσκευασία ζύμη για κρουασάν
  • 3/4 φλ. τυρί κρέμα
  • 1 κ. σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
  • 1 βαζάκι καρδιές αγκινάρας
  • 4 φέτες μπέικον ψημένο
  • 3/4 φλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1/2 φλ. σπανάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κ. σούπας βούτυρο λιωμένο
  • 1/4 κ. γλυκού σκόνη σκόρδου

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 18 βαθμούς, βγάλε τις αγκινάρες από το βαζάκι και σούρωσέ τες καλά.
  • Άνοιξε την συσκευασία για κρουασάν και χώρισέ την σε τέσσερα ορθογώνια.
  • Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε το μαλακωμένο τυρί κρέμα με το σχοινόπρασο και τις αγκινάρες.
  • Άλειψε σε κάθε ορθογώνιο τρεις κουταλιές από το μείγμα τυριού και μοίρασε από πάνω τις ψιλοκομμένες αγκινάρες.
  • Πασπάλισε με το ψημένο μπέικον αφού το ψιλοκόψεις και από πάνω μοίρασε την παρμεζάνα και το σπανάκι.
  • Τύλιξε κάθε ορθογώνιο σε ένα μακρύ ρολό και κόλλησε μεταξύ τους τις δύο άκρες, για να μην βγαίνει η γέμιση.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψε κάθε ρολό σε περίπου πέντε φέτες και τοποθέτησέ τες σε ένα ταψί σε απόσταση μεταξύ τους.
  • Σε ένα μπολάκι ανακάτεψε το λιωμένο βούτυρο με την σκόνη σκόρδου και με πινέλο άλειψε τα ρολάκια.
  • Ψήσε στον φούρνο για περίπου 17 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και σέρβιρε όσο είναι ζεστά.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164