Μοιάζουν πολύ με τις τηγανίτες και είναι ελαφριές και πεντανόστιμες. Τις ετοιμάζουν στη Θράκη το πρωί των Χριστουγέννων και είναι πεντανόστιμες και αφράτες. Το όνομά τους λαγγίτες… και Καλά Χριστούγεννα!
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 1 φακελάκι ξερή μαγιά
- 1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
- 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
- 2 αυγά
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.γ. ζάχαρη
- Aλεύρι (όσο πάρει)
- Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
- Ζάχαρη και κανέλα
Τρόπος Μαγειρέματος
- Ανακάτεψε το αλάτι με τη ζάχαρη και τη μαγιά σε μια λεκάνη
- Πρόσθεσε το γάλα και το νερό και χτύπησε όλα τα υλικά στο μίξερ
- Προσθέτουμε αλεύρι σιγά, σιγά ώστε να παραμείνει η ζύμη αραιή
- Θα ξέρεις πως είναι έτοιμη αν βυθίζοντας ένα κουτάλι μέσα στη ζύμη και το αφαιρείς να πέφτει όλη η ζύμη από αυτό
- Βάλε λίγο λάδι στη φωτιά να κάψει και πρόσθεσε μια γεμάτη κουταλιά της σούπας να ψηθεί 1-2 λεπτά
- Γύρισε και από την ανάποδη και βγάλε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το λάδι
- Πασπάλισε με ζάχαρη και κανέλλα
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ