Χριστουγεννιάτικα μελομακάρονα με επικάλυψη κουβερτούρας
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
Για την ζύμη:
- 1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ. γλυκού baking powder
- 1 κ. γλυκού κανέλα
- ½ κ. γλυκού γαρίφαλο
- 500 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1½ φλ. ζάχαρη
- 2 φλ. χυμός πορτοκαλιού
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 6 κ. σούπας κονιάκ
Για το σιρόπι:
- 2 φλ. μέλι
- 1 φλ. ζάχαρη
- 2½ φλ. νερό
- 1 ξυλάκι κανέλα
- ξύσμα από 1 λεμόνι
- μερικές σταγόνες χυμός λεμονιού
Για την επικάλυψη:
- 600 gr κουβερτούρα
- 100 gr βούτυρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Σε ένα κατσαρολάκι, βράσε το νερό με την ζάχαρη, την κανέλα, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού για πέντε λεπτά.
- Αφαίρεσε το σιρόπι από την φωτιά και άφησέ το να κρυώσει εντελώς.
- Χτύπησε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
- Κοσκίνισε το αλεύρι εκτός από ένα φλιτζάνι και ανακάτεψέ το σε ένα μπολ με το baking powder, την κανέλα και το γαρίφαλο.
- Πρόσθεσε και τον χυμό με το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ και το μείγμα βουτύρου.
- Ανακάτεψε την ζύμη μέχρι να γίνει εύπλαστη και πρόσθεσε λίγο-λίγο το ένα φλιτζάνι αλεύρι που είχες κρατήσει προηγουμένως.
- Πλάσε τα μελομακάρονα, παίρνοντας περίπου δύο κουταλιές από την ζύμη.
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήσε τα μελομακάρονα για περίπου 20 λεπτά.
- Σε μπεν μαρί, λιώσε την κουβερτούτα μαζί με το βούτυρο, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
- Όσο τα μελομακάρονα είναι ακόμα καυτά, βούτηξέ τα στο εντελώς κρύο σιρόπι για μερικά δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά.
- Αμέσως μετά, βούτηξέ τα στην λιωμένη σοκολάτα και άφησέ τα να στεγνώσουν στην σχάρα μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ