Λαχταριστά μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας

45 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
20
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Χριστουγεννιάτικα μελομακάρονα με επικάλυψη κουβερτούρας

Συστατικά

Για την ζύμη:

  • 1 kg αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. γλυκού baking powder
  • 1 κ. γλυκού κανέλα
  • ½ κ. γλυκού γαρίφαλο
  • 500 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1½ φλ. ζάχαρη
  • 2 φλ. χυμός πορτοκαλιού
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 6 κ. σούπας κονιάκ

Για το σιρόπι:

  • 2 φλ. μέλι
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 2½ φλ. νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • μερικές σταγόνες χυμός λεμονιού

Για την επικάλυψη:

  • 600 gr κουβερτούρα
  • 100 gr βούτυρο

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Σε ένα κατσαρολάκι, βράσε το νερό με την ζάχαρη, την κανέλα, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού για πέντε λεπτά.
  • Αφαίρεσε το σιρόπι από την φωτιά και άφησέ το να κρυώσει εντελώς.
  • Χτύπησε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Κοσκίνισε το αλεύρι εκτός από ένα φλιτζάνι και ανακάτεψέ το σε ένα μπολ με το baking powder, την κανέλα και το γαρίφαλο.
  • Πρόσθεσε και τον χυμό με το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ και το μείγμα βουτύρου.
  • Ανακάτεψε την ζύμη μέχρι να γίνει εύπλαστη και πρόσθεσε λίγο-λίγο το ένα φλιτζάνι αλεύρι που είχες κρατήσει προηγουμένως.
  • Πλάσε τα μελομακάρονα, παίρνοντας περίπου δύο κουταλιές από την ζύμη.
  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήσε τα μελομακάρονα για περίπου 20 λεπτά.
  • Σε μπεν μαρί, λιώσε την κουβερτούτα μαζί με το βούτυρο, μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
  • Όσο τα μελομακάρονα είναι ακόμα καυτά, βούτηξέ τα στο εντελώς κρύο σιρόπι για μερικά δευτερόλεπτα την κάθε πλευρά.
  • Αμέσως μετά, βούτηξέ τα στην λιωμένη σοκολάτα και άφησέ τα να στεγνώσουν στην σχάρα μέχρι να στερεοποιηθεί η σοκολάτα.

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164