Ρολάκια από λαζάνια γεμιστά με τρία τυριά, σπανάκι και κόκκινη σάλτσα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 8 λαζάνια βρασμένα
- 1 φλ. baby σπανάκι
- 2 φλ. τυρί ricotta
- 1/2 φλ. παρμεζάνα
- 1 αυγό
- 1/2 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
- 1/2 κ. γλυκού μείγμα μυρωδικών
- 1 βαζάκι σάλτσα ντομάτας
- 1 φλ. μοτσαρέλα
- αλάτι, πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και άλειψε με λάδι ένα ταψί.
- Σε ένα μπολ ανακάτεψε το σπανάκι με την ricotta, την παρμεζάνα, το αυγό, το σκόρδο, αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά.
- Στέγνωσε καλά τα λαζάνια με απορροφητικό χαρτί και άπλωσέ τα σε αντικολλητικό χαρτί.
- Κόψε κάθε ζυμαρικό οριζόντια και άπλωσε σε κάθε κομμάτι δύο με τρεις κουταλιές από το μείγμα ricotta, αφήνοντας μικρό κενό στην μία άκρη τους.
- Τύλιξε κάθε κομμάτι σε ρολό και με κοφτερό μαχαίρι κόψε κάθε ρολό σε δύο φέτες.
- Τοποθέτησε το ρολάκια στο ταψί και περίχυσε το καθένα με ένα κουταλάκι από την έτοιμη σάλτσα ντομάτας.
- Πασπάλισε με ένα κουταλάκι μοτσαρέλα τριμμένη και κάλυψε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
- Ψήσε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά και σέρβιρε όσο είναι ζεστό με ένα μπολάκι από την κόκκινη σάλτσα για ντιπ.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ