Λαζάνια “μπουκίτσες” γεμιστά ricotta και baby σπανάκι

20 λεπτά
Χρόνος εκτέλεσης
20
Mερίδες
Εύκολη
Βαθμός δυσκολίας

Ρολάκια από λαζάνια γεμιστά με τρία τυριά, σπανάκι και κόκκινη σάλτσα

Συστατικά

  • 8 λαζάνια βρασμένα
  • 1 φλ. baby σπανάκι
  • 2 φλ. τυρί ricotta
  • 1/2 φλ. παρμεζάνα
  • 1 αυγό
  • 1/2 κ. γλυκού σκόρδο λιωμένο
  • 1/2 κ. γλυκού μείγμα μυρωδικών
  • 1 βαζάκι σάλτσα ντομάτας
  • 1 φλ. μοτσαρέλα
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος Μαγειρέματος

  • Προθέρμανε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και άλειψε με λάδι ένα ταψί.
  • Σε ένα μπολ ανακάτεψε το σπανάκι με την ricotta, την παρμεζάνα, το αυγό, το σκόρδο, αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά.
  • Στέγνωσε καλά τα λαζάνια με απορροφητικό χαρτί και άπλωσέ τα σε αντικολλητικό χαρτί.
  • Κόψε κάθε ζυμαρικό οριζόντια και άπλωσε σε κάθε κομμάτι δύο με τρεις κουταλιές από το μείγμα ricotta, αφήνοντας μικρό κενό στην μία άκρη τους.
  • Τύλιξε κάθε κομμάτι σε ρολό και με κοφτερό μαχαίρι κόψε κάθε ρολό σε δύο φέτες.
  • Τοποθέτησε το ρολάκια στο ταψί και περίχυσε το καθένα με ένα κουταλάκι από την έτοιμη σάλτσα ντομάτας.
  • Πασπάλισε με ένα κουταλάκι μοτσαρέλα τριμμένη και κάλυψε το ταψί με αλουμινόχαρτο.
  • Ψήσε στον φούρνο για περίπου 20 λεπτά και σέρβιρε όσο είναι ζεστό με ένα μπολάκι από την κόκκινη σάλτσα για ντιπ.

Ακολουθήστε το tlife.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα

Read More

And More

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232164