Ζουμερές λωρίδες μοσχαριού με πικάντικες μπαλίτσες τυριού… το ιδανικό πιάτο για την Πρωτοχρονιά. Η Chef Ντίνα Νικολάου μας δίνει μια νόστιμη και σχετικά εύκολη συνταγή για το βράδυ του Ρεβεγιόν. Η μπαλίτσες τυριού όχι μόνο θα κάνουν το πιάτο γιορτινό και εντυπωσιακό, αλλά θα γίνουν και το αγαπημένο σου gourmet μεζεδάκι για κρασί και παρέα.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 700 γρ. μοσχαρίσιες εσκαλόπ (ζητήστε από τον κρεοπώλη να κόψει λεπτές φέτες από κιλότο ή φιλέτο, πάχους περίπου 1½ εκ.)
- 2 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 300 ml ζωμός κρέατος ή κότας
- 2 κ.γ. πελτές ντομάτας
- Για τις μπαλίτσες τυριού: 200 γρ. ανθότυρο
- 200 γρ. τυρί κρέμα τύπου Φιλαδέλφεια
- Μείγμα από ανάμεικτα χονδροτριμμένα πιπέρια
- 1 μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης, πολύ ψιλοκομμένη
- 1 κίτρινη πιπεριά, πολύ ψιλοκομμένη
- ½ φλιτζάνι ανάλατα φιστίκια Αιγίνης (ή κουκουνάρια), ελαφρώς καβουρδισμένα για 3 – 4 λεπτά στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν απαλά και ψιλοκοπανισμένα
- Αλάτι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Για τις μπαλίτσες τυριού: Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύω τα δύο τυριά με ένα πιρούνι, μέχρι να ενωθούν καλά και να αφρατέψουν.
- Προσθέτω τα χονδροτριμμένα πιπέρια, ρίχνω λίγο αλάτι και ανακατεύω καλά.
- Σκεπάζω το μπολ με διάφανη μεμβράνη και αφήνω το μείγμα στο ψυγείο για 1 – 2 ώρες, μέχρι να σφίξει καλά.
- Το πλάθω σε μπαλίτσες με μέγεθος μικρού καρυδιού. Βάζω σε ένα πιάτο τις ψιλοκομμένες πιπεριές, ανάμεικτες, και σε ένα άλλο πιάτο τα κοπανισμένα κουκουνάρια.
- Κυλάω τις μισές μπαλίτσες τυριού στις πιπεριές και τις άλλες μισές στα κουκουνάρια και τις βάζω όλες σε ένα ταψάκι, στρωμένο με λαδόκολλα, για να μην κολλήσουν.
- Τις αφήνω κατά μέρος, μέχρι να ετοιμάσω τα σκαλοπίνια.
- Για τα σκαλοπίνια: Με ένα καλό, κοφτερό μαχαίρι κόβω τις εσκαλόπ σε λεπτές λωρίδες πάχους 1/2 εκ.
- Τις αλατοπιπερώνω, τις αλευρώνω και τις τινάζω να φύγει η περιττή ποσότητα αλευριού.
- Για καλύτερο αποτέλεσμα τις ετοιμάζω σε δύο δόσεις, αφού έτσι κι αλλιώς ετοιμάζονται σε ελάχιστα λεπτά.
- Τις χωρίζω σε δύο ίσα μέρη και ετοιμάζω το καθένα ξεχωριστά, ως εξής: Βάζω το μισό λάδι σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και το αφήνω να κάψει σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να αχνίσει.
- Ρίχνω τις μισές λωρίδες κρέατος και τις τηγανίζω για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα ομοιόμορφα, ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτω το μισό ζωμό και τον μισό πελτέ και ανακατεύω. Αφήνω το υγρό να βράσει για 2 λεπτά, ανακατεύοντας μια-δυο φορές, και αποσύρω από τη φωτιά.
- Αδειάζω όλο το περιεχόμενο του τηγανιού μαζί με τη σάλτσα του σε μια πιατέλα.
- Σκουπίζω πολύ καλά το τηγάνι και επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τις υπόλοιπες λωρίδες κρέατος και, φυσικά, με τα υπόλοιπα υλικά (ελαιόλαδο, ζωμός και πελτές).
- Σερβίρω τις εσκαλόπ ζεστές και συνοδεύω με τις πικάντικες τυρομπαλίτσες.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ