Τραγανά, απολαυστικά και απολύτως χριστουγεννιάτικα τα γεμιστά μπισκοτάκια αυτά θα σε ξετρελάνουν. Ειδικά όταν δεις τις θερμίδες τους…
101 θερμίδες το ένα
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- ¼ του φλιτζανιού βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- ½ φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλια ή βανιλίνη
- ½ κ.γ. κανέλα
- ½ κγ. γαρίφαλο σε σκόνη
- 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- ½ κ.γ. αλάτι
- ½ φλιτζάνι μαρμελάδα πορτοκάλι
- 1 σφηνάκι λικέρ κουαντρό
Τρόπος Μαγειρέματος
- Προθέρμανε το φούρνο σου στους 180oC και ετοίμασε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα η σιλικόνη
- Σε ένα μπολ χτύπησε με μίξερ το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη και στη συνέχεια πρόσθεσε το αυγό να γίνει ένα σώμα. Τέλος, συμπλήρωσε τα μυρωδικά σου (κανέλα και γαρίφαλο) και ανακάτεψε καλά
- Σε ένα μπολ ανάμειξε το αλεύρι με το αλάτι και πρόσθεσε λίγο, λίγο στα αυγά με το μίξερ σε λειτουργία. Μπορεί να σε βολέψει να δουλέψεις τη ζύμη με τα χέρια σου ώσπου να γίνει ομοιόμορφη και να μην κολλά στα χέρια.
- Αλεύρωσε μια επιφάνεια και άνοιξε σε φύλλο. Κόψε με κουπάτ στο σχήμα που θέλεις. Θυμήσου τα μισά να ανοίξεις μια τρυπούλα στο εσωτερικό από τα μισά μπισκοτάκια σου (ιδανικά σε κάποιο σχέδιο που σου αρέσει, όπως καρδιά).
- Στρώσε στο ταψί και ψήσε για 10′ λεπτά να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Βγάλε από το φούρνο και άφησε να κρυώσουν.
- Ανακάτεψε τη μαρμελάδα με το λικέρ και αφού κρυώσουν τα μπισκότα φτιάξε το σαντουιτσάκι σου. Βάλε μισή κουταλιά μαρμελάδα σε ένα ολόκληρο κομμάτι και σκέπασε με εκείνο που έχει την τρύπα ώστε να φαίνεται η μαρμελάδα. Αποθήκευσε σε μεταλλικό κουτί που κλείνει καλά.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ