Tι τρώνε οι Ιταλοί την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς; Την απάντηση μας δίνει ο καθ’ ύλην αρμόδιος Ivan Ottaviani, Σομελιέ στο εστιατόριο Sale e Pepe. Ο ιδιοκτήτης του ιταλικού εστιατόριου στο Κολωνάκι άνοιξε την κουζίνα του στο TLIFE για μια μοναδική συνταγή με tortellini σε φωλίτσες από λιωμένη παρμεζάνα. Για μια ξεχωριστή Πρωτοχρονιά.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- 350 gr Tortellini
- 4 κ.σ. κρέμα γάλακτος
- 4 κ.σ. ristretto di Aceto Balsamico di Modena
- 4 φλιτζάνια τσαγιού Parmigiano Reggiano τριμμένο
- 100 gr. βούτυρο
Τρόπος Μαγειρέματος
- Αφήνουμε να σιγοβράσει σε μικρή κατσαρόλα, μισό λίτρο Aceto Balsamico di Modena μέχρι να μείνει μία ποσότητα περίπου 200gr ξίδι συμπυκνωμένο.
- Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι (με διάμετρο περίπου 15cm) και ρίχνουμε σε όλη την επιφάνεια 1 φλιτζάνι Parmegiano Reggiano τριμμένο.
- Αφήνουμε να λιώσει το τυρί 30 δευτερόλεπτα περίπου, στη συνέχεια αδειάζουμε το δίσκο από το τυρί που φτιάξαμε σε ανάποδο σκεύος στρογγυλό κωνικό.
- Αφήνουμε να κρυώσει μέχρι να σταθεροποιηθεί το καλαθάκι Parmigiano που φτιάξαμε.
- Σε άλλο τηγάνι ανακατεύουμε το ristreto di Aceto Balsamico di Modena με την κρέμα γάλακτος.
- Βράζουμε τα tortellini σε ζωμό κρέατος (κατά προτίμηση βοδινού), σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με το Balsamico, ανακατεύουμε από δεξιά προς τα αριστερά και από κάτω προς τα πάνω με 45o ανάκλιση με βούτυρο και λίγο ακόμα Parmigianno.
- Σερβίρουμε μέσα στα καλάθια Parmigiano που έχουμε τοποθετήσει επάνω σε ζεστά πιάτα.
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ