Είναι σίγουρο πως θα μείνει γαλοπούλα από το Ρεβεγιόν… είναι επίσης σίγουρο πως θα έχεις μπουχτήσει πλέον και δεν θα θέλεις να τρως το ίδιο φαγητό μια βδομάδα. Μεταμόρφωσε τα κομμάτια γαλοπούλας σε ένα νέο πιάτο με τη βοήθεια της Μαριάνθης Συριανάκη.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Συστατικά
- Για κάθε 1 1/2 φλιτζάνι γαλοπούλα, καθαρισμένο από πέτσες και κόκαλα και ψιλοκομμένο
- 2 φύλλα σφολιάτας
- 500 γρ μακαρόνια για παστίτσιο
- 2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
- 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
- 1/2 κ.γ μοσχοκάρυδο
- 1/ 2 κ.γ κανέλλα σκόνη
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- Αλάτι-πιπέρι
Τρόπος Μαγειρέματος
- Βράσε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου και σούρωσε
- Σόταρε με το ελαιόλαδο το κρεμμύδι να μαραθεί σε σιγανή φωτιά, πρόσθεσε το κοτόπουλο και σόταρε για 1 λεπτό ακόμη
- Πρόσθεσε το μοσχοκάρυδο, το αλάτι το πιπέρι και την ντομάτα και άφησε να ψηθούν για 2 λεπτά σε σιγανή φωτιά
- Στρώσε σε ένα πυρέξ ή ταψί αφού πρώτα το λαδώσεις το 1 φύλλο σφολιάτας και άπλωσε το μείγμα παντού. Σκέπασε με το άλλο φύλλο σφολιάτας, λάδωσε και χάραξε
- Ψήσε στους 180οC για 40-45 λεπτά. Άφησε λίγο να κρυώσει και σέρβιρε
Tip
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ